La mijlocul acestei săptămâni, Liga Campionilor de fotbal programează, în competiția feminină, manșa tur din faza sferturilor de finală. Marți, 22 martie, de la ora 22:00, are loc marele meci dintre Real Madrid și FC Barcelona, pe arena „Alfredo Di Stefano” din Madrid.

Foto:

Este un joc așteptat cu o „foame” uriașă de către microbiști, duel care vine la 48 de ore distanță de meciul de duminică seară dintre formațiile masculine ale celor două cluburi fanion ale Spaniei, partidă găzduită de stadionul „Santiago Bernabeu” din Madrid și încheiată cu un uluitor 4-0 pentru catalani.

Interesul pentru „El Clasico” feminin se vede cel mai bine în cifre.

Pentru meciul retur, care va fi decisiv pentru calificarea în semifinalele întrecerii, un număr de 85.000 de bilete s-au vândut cu mult timp înainte.

Tichetele pentru meciul de pe 30 martie, de pe „Camp Nou”, au fost „pulverizate”.

Clubul blaugrana a anunțat deja că nu mai sunt bilete disponibile pentru „Camp Nou”, iar asta cu două luni şi jumătate înainte de joc.

Astfel, recordul absolut al finalei mondiale feminine din 1999, de pe „Pasadena”, se clatină serios. La acel meci, dintre SUA și China, pe arena din Los Angeles pe care a jucat și naționala României în 1994 au încăput 90.000 de spectatori.

Cifra oficială nu a fost dezvăluită. În funcție de evoluția pandemiei, ar putea fi puse în vânzare și alte bilete, dar, deocamdată, tichetele ar fi ajuns la 85.000, în mai puțin de o săptămână.

Recordul deținut în Spania s-a înregistrat la un meci Atletico Madrid Barcelona, din martie 2019, când 60.739 de spectatori au venit să asiste pe „Wanda Metropolitano”.

FC Barcelona este campioana Europei, având-o în frunte pe câștigătoarea ultimului „Balon de Aur”, Alexia Putellas, iar echipa va evolua pe stadionul rezervat de obicei bărbaților, în timp ce „turul” este programat pe arena secundă a celor de la Real Madrid.

Cine va ieși triumfătoare din această dublă confruntare o va înfrunta în penultimul act al competiției pe câștigătoarea „dublei” dintre Arsenal Londra și VfL Wolfsburg.

FC Barcelona a câștigat ultimele 5 partide directe, cu următoarele scoruri: 4-0 (2020), 4-1 și 3-1 (2021) și 1-0 și 5-0 în 2022, pe 19 ianuarie, respectiv 13 martie.

Superbet oferă cota 2.2 că Barcelona își va păstra trofeul.

Real Madrid vs Barcelona
Trofeul CL


Cotă
2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol