În etapa a 30-a din Serie A, duminică, 20 martie, de ora 19:00 are loc duelul capitolin între AS Roma și Lazio. Cele două mari rivale din „Cetatea Eternă” sunt vecine de clasament. Lazio este pe locul 5, cu 49 de puncte, iar Roma stă pe locul 6, cu 48 de puncte.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Diferența în meciul direct ar putea s-o facă factorul fizic, care trebuie luat serios în considerare.

AS Roma a avut meci joi seară, în optimile de finală ale Conference League, cu formația olandeză Vitesse Arnhem. Eliminată din cupele europene, Lazio a rămas să se focuseze pe lupta internă.

Presa italiană a aflat cum au pregătit confruntarea cei doi tehnicieni: Jose Mourinho și Maurizio Sarri.

Pentru Roma este, poate, cea mai importantă săptămână a sezonului. După jocul de joi, pentru giallorossi a venit vremea duelului cu Lazio, care sosește la pachet cu dorința de răzbunare, după înfrângerea din prima manșă.

Lazio are de recuperat o întreagă legiune, unii fiind pioni importanți pe teren, precum Luis Alberto, iar alții sunt oameni importanți în vestiar: Lazzari, Leiva, Marusic și Radu.

La nivel general, formația biancocelestă este acum mai compactă, și-a găsit o mai bună încadrare în faza defensivă (6 din ultimele 8 meciuri de Serie A le-a încheiat fără gol primit) și arată un joc în care mâna antrenorului toscan este lesne de recunoscut.

Iar căpitanul Immobile continuă să marcheze și să stabilească recorduri (întâi a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului la goluri totale, cu 144 de reușite, apoi la golurile din campionat, batând recordurile de la Silvio Piola în ambele clasamente).

Este fundamentală contribuția unui Milinkovic și a celor trei atacanți care au sosit vara trecută, Pedro, Felipe Anderson și Zaccagni.

Acesta din urmă, Zaccagni, va lipsi însă din cauza unei suspendări împotriva Romei (a fost avertizat și a primit cartonaș galben cu Venezia).

Antrenorul îl va recupera pe Marusic și speră să-l aibă la dispoziție pe Ștefan Radu, veteranul derby-ului, care se luptă cu unele probleme medicale. Românul nu mai este om de bază, de ceva vreme.

La AS Roma, antrenorul portughez a fost clar, după 1-1 cu Udinese („Mă confrunt cu un meci, la un moment dat, și nu-mi fac niciodată griji pentru următorul”), a spus el, trimițând la cazurile Zaniolo și Pellegrini, trimiși pe teren la Udine, în ciuda avertismentelor și a riscului de a rata derby-ul.

Pentru a face apărarea mai solidă, va reveni la Kumbulla în locul lui Ibanez. Apoi, Mourinho în va folosi pe Mkhitaryan („Ne-a fost atât de dor de el la Udine", a spus portughezul), cu scopul de a îmbunătăți calitatea tehnică a echipei la mijlocul terenului și de a ajuta construcția.

În față, spațiu pentru Tammy Abraham, singura certitudine a atacului giallorossilor. Alături de el ar trebui să fie în continuare Zaniolo.

În tur a fost un meci-șampanie. Lazio s-a impus cu 3-2.

Superbet are cota 12 pentru 0-0 Scor Final.

AS Roma vs Lazio
Cotă


Scor exact: 0-0
12


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol