În etapa a 27-a din campionatul de fotbal al Germaniei, Bayern Munchen nu are voie să facă vreun pas greșit, pe teren propriu, contra echipei Union Berlin, ocupanta locului 8 în clasament și fostă participantă în Conference League (a terminat pe locul 3 în Grupa E, după Feyenoord Rotterdam și Slavia Praga, dar a devansat-o pe Maccabi Haifa). Se joacă sâmbătă, 19 martie, de la ora 19:30. În tur a fost 5-2 pentru Bayern.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cum Germania s-a calificat direct la Cupa Mondială din Qatar câștigând grupa României, Bundesliga nu trăiește emoțiile meciurilor de baraj.

Astfel că Bundesliga își păstrează centrul atenției. Iar lupta pentru putere în Germania s-a încins zdravăn, la fel cum s-a aprins duelul Manchester City-Liverpool în Anglia, spre exemplu.

Borussia Dortmund, principala urmăritoare a liderului, a învins miercuri la Mainz cu un gol izbutit în minutul 87 (marcator belgianul Axel Witsel) și suflă puternic în ceafa bavarezilor.

Distanța s-a micșorat, după ce Bayern a adunat doar remize în ultimele două partide. Acum, diferența este de numai 4 puncte (60, față de 56), care se pot anula în decurs de două etape.

Antrenorul Julian Nagelsmann dă semne de nervozitate. S-a arătat deranjat de întrebările de la conferința de presă, după cel mai recent semieșec, 1-1 cu Hoffenheim.

Iar tema cu care este atacat este de ce echipa lui primește atât de ușor goluri, vizați fiind doi jucători care nu fac prea bine sau chiar deloc faza defensivă, Gnabry și Coman.

„Mi-a fost adresată întrebarea asta de 1.734 de ori, în ultimele 4 săptămâni. Mi se pare lipsă de respect față de Serge Gnabry și de Kingsley Coman. Cu toții spuneți că ei nu se pot apăra. Pur și simplu, ne lipsesc fundașii de bandă, asta a fost cauza problemelor noastre în apărare”, a replicat Julian.

Legat de defensivă, vin și vești bune de la Munchen. Fundașul stânga Davies, unul dintre cei la care făcea referire tehnicianul, deplângându-i absența, a revenit la antrenamente.

Canadianul își va relua treptat activitatea, readaptându-se la efort, după 3 luni de pauză cauzată de probleme cardiace post-Covid.

Gândurile campioanei sunt la întărirea atacului. Cu Lewandowski pe picior de plecare, soluția Haaland este singura opțiune serioasă luată în calcul, deși s-au vehiculat și alte nume.

Un consilier de la Borussia Dortmund, fost la Bayern, a vorbit despre mutarea norvegianului la City. La Amazon, s-a vorbit despre viitorul lui Erling Haaland, care în vară poate părăsi Borussia Dortmund pentru 75 de milioane plus bonusuri, așa cum se prevede o clauză din contractul său.

Și în timp ce Mario Gomez, fost atacant la Bayern, a dezvăluit că este „curios să vadă cum va fi relația dintre Haaland și Guardiola, dacă ar merge la City”, Matthias Sammer, directorul clubului din Dortmund, a vorbit de parcă înțelegerea dintre cele două cluburi s-ar fi parafat deja.

Cu ochii pe Haaland sunt toate marile cluburi din lume. Barcelona, ​​care are de rezolvat probleme financiare, a avut contact cu Raiola în decembrie, Real Madrid este dispusă să-l ia, dar ar vrea să aștepte până în 2023 (când îi va expira contractul lui Benzema), ipoteză pe care Dortmund o îmbrățișează, dar cu care nu este de acord Haaland. Nici City nu putea lipsi de pe listă, iar „cetățenii” îl vor cât mai repede.

„Guardiola și Haaland vor profita unul de celălalt. Guardiola, cu care am lucrat trei ani la Bayern, are o anumită viziune asupra jocului, dar cred că o poate adapta și unui prim atacant precum Erling. Totuși, va trebui să învețe și de la jucător. Trebuie să se potrivească, va fi interesant” a afirmat Sammer.

Superbet oferă cote 3.4 pentru I O1+ (Union Berlin marchează până la pauză), la Total Goluri Oaspeți Prima Repriză.

Bayern Munchen vs Union Berlin
I O1+


Cotă 3.4


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol