​În etapa a doua din play-out-ul Ligii 1 la fotbal, primele două clasate au meci direct, în Moldova, vineri, 18 martie, de la 17:30. FC Botoșani are 26 de puncte și un golaveraj 5-0, iar UTA are 23 de puncte, golaveraj 3-0. Ambele vin după succese reconfortante contra ultimelor două clasate.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Botoșani ar fi preferat să fie codașă la oraș decât fruntașă la sat. A ratat însă de puțin o poziție de play-off, deși a stat între primele 6 echipe ale campionatului până în ultima etapă, fiind dată jos de acolo de FC Argeș, care a învins-o în meci direct.

În prima rundă din play-out, Botoșani s-a distrat cu o echipă dezintegrată, Gaz Metan Mediaș, scor 5-0.

Trupa lui Valeriu Iftime a ratat, după doi ani, calificarea în play-off, dar pare favorită la ocuparea uneia dintre primele două poziții din play-out care o poate duce la un baraj pentru Conference League.

În ciuda faptului că echipa încă poate bifa un loc de cupă europeană la finalul stagiunii, Iftime rămâne extrem de dezamăgit de ratarea play-off-ului și a anunțat, după 5-0 cu Gaz Metan Mediaș, că e decis să nu mai investească în fotbal.

Patronul nu vrea să renunțe la club și speră ca FC Botoșani să se autofinanțeze, ceea ce are șanse mari să se întâmple având în vedere că a obișnuit să vândă jucători pe sume importante pentru Liga 1.

„Supărarea e mare că am văzut mulți specialiști care ne critică acum, au dreptate, OK, dar noi acum o lună de zile când ne uitam la meciurile noastre și ale celorlalți, nimeni nu credea că va fi așa un dezastru. Parcă toate astrele s-au aliniat împotriva noastră. Noi avem un stil, jucătorii care au oferte pleacă.

N-aș putea face un teren, am spus că nu mai investesc în fotbal. Eu respect competiția asta, am făcut tot ca echipa asta să practice un fotbal sănătos, să avem un management echilibrat. E treaba comunității locale să facă teren”, a declarat Valeriu Iftime.

Și UTA are un „produs” de vânzare. Țintă pentru FCSB, David Miculescu (20 de ani) a fost ofertat de o formație care evoluează în MLS, FC Charlotte.

Superbet are cota 1.95 pentru 1-2 goluri la Total Goluri Meci.

FC Botoșani vs UTA
Cotă


1-2 goluri total în meci
1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol