​Pe „BayArena” din Leverkusen, formația germană Bayer și-a propus s-o elimine pe echipa italiană Atalanta din optimile de finală ale Ligii Europa. Se joacă joi, 17 martie, de la ora 19:45. În tur, la Bergamo a fost 3-2 pentru Atalanta. Ambele grupări sunt în scădere de turație în campionatele lor interne.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Bayer se menține în Top 4 în Bundesliga, dar ultimele etape i-au adus neplăceri, inclusiv la meciurile de pe teren propriu. Bayer este pe locul 3, dar Leipzig, de pe locul 5, este la numai un punct în spate.

„Aspirinele” suferă fără golgheterul lor, accidentat de mai mult timp. Cehul Patrik Schick, care știe bine cum se joacă în Serie A, după ce a avut două experiențe în Italia, la Sampdoria și la AS Roma, lipsește de pe teren de la jocul de pe 18 februarie, 2-3 cu Mainz, în care a și punctat o dată.

De atunci, s-au scurs 4 partide de la care a lipsit, dintre care Bayer a înregistrat două eșecuri, o remiză și un singur succes.

De pe poziții de Liga Campionilor, Atalanta a alunecat până pe 7 în Serie A, fiind întrecută de iureșul celor de la Juventus, apoi și de cele două trupe din „Cetatea Eternă”, Lazio și AS Roma.

Iar Fiorentina, chiar și după ce l-a cedat pe tunarul sârb Vlahovic, vine puternic din spate, fiind la două puncte depărtare.

Locul nu le asigură celor din Bergamo o poziție de cupele europene. Dacă va părăsi Europa League, Atalanta lui Gasperini se va putea concentra liniștită pe lupta din campionat.

Valentin Mihăilă nu și-a câștigat un loc de titular la Atalanta. Românului adus de la Parma îi este greu să se impună și, probabil, va sfârși prin a fi împrumutat sau vândut la o altă formație.

La partida cu Bayer, din Italia, Mihăilă a stat pe bancă tot meciul, iar la jocul de campionat de duminică, încheiat 0-0 cu codașa Genoa, a intrat în ultimul minut de joc, fără să apuce să se remarce cumva.

Bayer și Atalanta sunt două formații ofensive, care iubesc golul mai mult decât apărarea. Asta s-a văzut și în jocul-tur, din Italia.

Ambele știu să lovească pe contraatac, iar italienii sunt avantajați joi, deoarece nu au nevoie să domine meciul pentru a marca din joc pozițional.

Superbet are cota 1.62 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau câștigă Atalanta).

Leverkusen vs Atalanta
X2


Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol