​Cu un moral excelent în Serie A, Juventus Torino caută rezultate mari și în Liga Campionilor. Pentru a atinge sferturile de finală, gruparea italiană trebuie să se descotorosească de Villarreal, deținătoarea Europa League, miercuri, 16 martie, de la ora 22:00.

Champions LeagueFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Juventus Torino a renăscut în ultimele două luni, ultimul eșec apărând pe 12 ianuarie, 1-2 cu Inter, în Supercupa Italiei. A reușit să urce pe locul 4 în campionatul intern, acolo de unde se vede viitorul sezon al Ligii.

La sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, după eșecul cu Atalanta, Juve părea să se îndepărteze iremediabil de Europa.

Cu flerul său, antrenorul Massimiliano Allegri, 54 de ani, a resuscitat echipa, care are cel mai bun traseu dintre toate formațiile din Serie A. Sunt 15 meciuri la rând fără înfrângere, în toate competițiile.

Ultima înfrângere în liga internă a lui Juventus a picat pe 27 noiembrie, 0-1 acasă cu Atalanta. De atunci, Juve le-a învins pe Salernitana, Genoa, Bologna, Cagliari, Roma, Udinese, Verona, Empoli, Spezia și pe Sampdoria și a remizat cu Venezia, Napoli, Milano, Atalanta și cu Torino.

Tehnicianul italian l-a readus în formă pe Alvaro Morata, dorit la un moment dat de Xavi la Barcelona.

Atacantul spaniol și-a lămurit situația și s-a revanșat în ultimul meci de campionat, cu Sampdoria (dublă, la o victorie cu 3-1) pentru perioada de ineficiență: „În continuare, îmi doresc să joc la Juve, iar un dialog cu antrenorul a schimbat totul”.

Juventus Torino s-a implicat și în cauze umanitare, de salvare a refugiaților ucraineni. După cum a anunțat pe site-ul său oficial, Juve a adus 80 de persoane în Italia fete și băieți cu vârste între 6 și 14 ani, alături de mame.

Unele dintre aceste persoane au fost recuperate în urma unei cereri de ajutor din partea Federației Ucrainene de Fotbal pentru salvarea copiilor și tinerilor din școlile de fotbal evacuate din Kiev, Harkov și alte zone afectate de bombardament.

Villarreal așteaptă nerăbdătoare partida, încurajată de faptul că n-a pierdut în tur. De la meciul de pe 22 februarie, Villarreal le-a doborât pe Espanyol (5-1) și pe Celta Vigo (1-0), pierzând cu Osasuna (0-1), toate în campionat.

Superbet propune cota 6 pentru 1-1 Scor Corect.

Juventus vs Villarreal
Cotă


Scor corect: 1-1
6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol