​În Liga Campionilor la fotbal, ultimele 4 echipe calificate în sferturile de finală vor fi aflate la mijlocul acestei săptămâni.

Champions LeagueFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Marți, 15 martie, de la ora clasică, 22:00, au loc partidele retur contând pentru optimile de finală, prilej cu care se va decide care formație dintre Ajax Amstedam și Benfica Lisabona pășește mai departe în competiție, alături de Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen și FC Liverpool, calificate în urma jocurilor de săptămâna trecută.

La Amsterdam, Ajax, formație care a reușit maximum de puncte în faza grupelor (la fel ca și Bayern și ca Liverpool), va fi pusă la încercare de Benfica.

În prima manșă, olandezii au condus jocul de pe „Da Luz”, dar au ratat de puțin victoria, deși au condus cu 1-0 și cu 2-1.

Golgheterul ivorian Sebastien Haller (10 goluri în grupe) și-a făcut datoria, dar contribuția lui n-a fost suficientă.

S-a terminat 2-2, ca și cum, marți, se pleacă, din nou, de la 0-0, după ce UEFA a eliminat regula golurilor care contează dublu în deplasare.

„Lăncierii” l-au impresionat pe Adrian Mutu cu prestația ofensivă de la Lisabona. „Se vede că este o echipă lucrată”, a punctat, la TV, noul antrenor al Rapidului, cu puține zile înainte să semneze contractul cu giuleștenii.

Nici nu putea fi altfel. Tehnicianul Erik ten Hag, 52 de ani, o pregătește pe Ajax din ianuarie 2018, după 3 ani la Utrecht, având însă un stagiu de doi ani la Bayern Munchen II și un sezon la Go Ahead Eagles.

Campioana Olandei și-a făcut încălzirea pentru meciul de marți cu Cambuur Leeuwarden, vineri, în deplasare. Și a suferit. A arătat slăbiciunile care au costat-o victoria în „turul” din Portugalia.

A avut 2-0 la pauză (goluri Haller și Tadic, chiar marcatorii de la Lisabona), dar a fost egalată. A fost nevoie de golul din prelungiri marcat de Ryan Gravenberch, pentru o victorie cu 3-2, a doua la rând cu acest scor în Eredivisie.

Mitul defensivei impenetrabile este pe cale să se spulbere pentru liderul din Olanda. Din cele 11 goluri încasate în 26 de runde, 4 au picat în ultimele două etape, semn că „barca” olandezilor începe să ia apă în partea din spate.

Cam în același timp, sâmbătă, la Lisabona, Benfica se chinuia acasă cu minuscula Vizela. Fără marocanul Adel Taarabt, eliminat încă din minutul 7, gazdele n-au avut forța să câștige. S-a terminat 1-1.

Benfica stă în umbra rivalelor FC Porto și Sporting Lisabona, dar nu tremură pentru locul 3, care trimite în preliminariile Ligii.

Superbet are cota 1.47 pentru 1-4 goluri la categoria Total Goluri Meci.

Ajax vs Benfica
Cotă


1-4 goluri marcate în meci
1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol