Începe play-off-ul și pentru vicecampioana en-titre, FCSB, care intră în faza decisivă a competiției cu 31 de puncte, privind cu jind la liderul CFR Cluj. Luni, 14 martie, formația bucureșteană primește vizita Farului Constanța, de la ora 20:45.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

S-au înfruntat și pe 27 februarie, în sezonul regulat (runda a 28-a), iar dobrogenii au învins cu 2-0 (goluri Jefte și Ghiță, ultimul plecat între timp de la echipă, semnând cu polonezii de la Cracovia).

În ultima etapă dinaintea play-off-ului, FCSB a întrerupt seria de două eșecuri la rând cu o victorie la limită contra Voluntariului.

A decis șutul fabulos al lui Octavian Popescu. Gruparea lui Toni Petrea trăiește din sclipirile tânărului de 19 ani, după ce, o vreme, Ianis Stoica, tot 19 ani, a fost decisiv pentru bucureșteni.

Execuția l-a determinat pe exaltatul Gigi Becali să-l ridice în slăvi pe Popescu, comparându-l cu brazilianul Neymar și spunând că va fi mai mare decât Hagi, Dobrin și Balaci.

Sunt multe „cazuri” la FCSB. Florin Tănase, Florinel Coman și Claudiu Keșeru nu dau randament, iar din grațiile lui Becali a ieșit și portarul Andrei Vlad, autorul unei gafe memorabile în jocul de la Pitești, 0-1 cu FC Argeș. Așa că lista cu cei pe care va cășuna Becali rămâne deschisă.

Apele sunt agitate la FCSB, iar Petrea are zilele numărate, mai ales după ce Marius Șumudică, refuzat de clubul său de suflet, Rapid, a declarat că regretă că n-a preluat echipa lui Becali, când a fost ofertat.

Deși CS Universitatea Craiova are cel mai bun atac (55 de goluri, cu unul mai mult decât FCSB), Farul lui Gică Hagi dă cel mai bun marcator al campionatului. Spaniolul Jefte Betancor a ajuns la 15 reușite, fiind urmat de Florin Tănase, 11 goluri.

Spre deosebire de FCSB, la trupa de la malul mării Gică Hagi are postul bătut în cuie.

Farul a intrat în play-off pe locul 4, cu 24 de puncte, la fel ca FC Argeș și ca Voluntari. Aflată pe 3, Craiova are 3 puncte în plus.

Superbet are cota 1.65 pentru II 1-2 (un gol sau două în repriza secundă), la secțiunea Total Goluri A Doua Repriză.

FCSB vs Farul
II 1-2


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol