​Se intră în linie dreaptă, ultimele 10 etape, în Serie A, prima ligă de fotbal a Italiei. În runda cu numărul 29, duminică, 13 martie, de la ora 21:45, Inter Milano are ca unic obiectiv victoria.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Campioana (58 de puncte și un meci în minus) are un meci relativ facil cu Torino, în deplasare, în vreme ce rivala AC Milan a jucat sâmbătă, cu Empoli (1-0).

Inter vine după deplasarea traumatizantă din Anglia. Învinsă în „turul” optimilor de finală cu 2-0, gruparea lombardă a pus la cale o „remondata”.

A fost la un pas s-o și producă. A condus cu 1-0 pe „Anfield”, dar eliminarea chilianul Sanchez a năruit speranțele echipei, iar „cormoranii” au „zburat” în sferturile de finală. Echipa l-a pierdut și pe De Vrij, accidentat.

În ciuda nereușitei, Arrigo Sacchi, selecționerul cu care Italia a terminat pe locul 2 la Cupa Mondială din 1994, l-a lăudat pe antrenorul Simone Inzaghi.

„Granzii Europei nu sunt chiar atât de departe de nivelul arătat de Inter”, a comentat Sacchi, aluzie și la partida-tur, pe care Inter a dominat-o, dar n-a izbutit să fructifice nicio ocazie de gol.

Torino are o serie groaznică: 3 bătăi încasate și 3 remize în ultimele 6 partide disputate în campionatul peninsular. Duce dorul unui succes. Ultimul l-a obținut pe 15 ianuarie, 2-1 cu Sampdoria, în deplasare, la 5 zile după o victorie euforică: 4-0 cu Fiorentina.

Gruparea Granata are un mare of în acest sezon. N-a primit un penalty de 9 luni. 29 de meciuri în Serie A au trecut de când Torino a lovit ultima dată de la punctul var în campionat. Era meciul Spezia-Torino, 4-1, în sezonul trecut.

Cea mai lungă serie, înregistrată din aprilie până în decembrie 2007, era de 26 de jocuri.

Recordul absolut la acest capitol le aparține celor de la Udinese și datează din stagiunea 2019/20, când friulanii nu primiseră 11 metri de 49 de jocuri. Cu mult înainte, între 1993 și 1994, Milanul lui Fabio Capello a avut o serie de 47 de meciuri fără penalty primit.

Inter a câștigat ultimele 5 jocuri directe, cu scoruri diferite, indiferent că s-a jucat la Torino sau la Milano: 1-0, 2-1, 4-2, 3-1 și 3-0.

Superbet aruncă pe piață cota 1.75 pentru Final 2 (victorie a oaspeților).

Torino vs Inter

2

Cotă
1.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol