​În etapa a 26-a din prima divizie fotbalistică a Germaniei, sâmbătă, 12 martie, de la ora 16:30, liderul Bayern Munchen merge pe terenul echipei Hoffenheim, formație în fața căreia are un avans de 3 poziții și 16 puncte în clasament.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Câștigarea Bundesligii nu este floare la ureche pentru Bayern, care are 59 de puncte, dar o zărește amenințător în oglinda retrovizoare pe Borussia Dortmund, care are 50 de puncte și un meci mai puțin disputat, astfel că adversara se poate apropia la doar 6 „lungimi”.

Mai ales că, sâmbăta trecută, Bayern n-a izbutit s-o învingă pe Bayer Leverkusen, remizând la Munchen, scor 1-1.

Campioana nemților s-a transformat din nou în balaurul fotbalului continental, precum era în 2020, anul când a câștigat ultima oară Liga Campionilor și când îi administra un uluitor 8-2 Barcelonei, în sferturile de finală ale competiției.

Constanța în rezultate a dispărut, dar s-a păstrat intactă „foamea” de goluri. Echipa trece de la o extremă la alta cu o ușurință care o face greu de încadrat. Nu poți spune niciodată că Bayern se află în criză.

Când ia bătaie cu 4-2 de la Bochum, cu 2-1 și 5-0 de la Gladbach și cu 2-1 de la Augsburg, când o umilește pe Salzburg cu 7-1 în Liga Campionilor, așa cum s-a petrecut la mijlocul săptămânii.

Nu acuză prea drastic momentele care îi aduc eșecuri, ba chiar se încarcă după astfel de căderi, revenind și mai puternică.

Oscilațiile pun în dificultate orice predicție, însă este evident că partidele din Liga Campionilor aduc o oboseală psihică și fizică în următorul meci de campionat.

E greu de intuit când este o zi bună sau una proastă, pe teren, pentru bavarezi. Cert este că a redevenit monstrul care sperie orice oponent.

La Bayern, Davies, Goretzka și Tolisso nu vor putea fi folosiți cu Hoffenheim, din varii motive. „Tunarul” Lewandowski este însă apt de joc și nu se mai satură să marcheze, dovadă hat-trick-ul realizat în 11 minute contra austriecilor.

Hoffenheim nu este o echipă oarecare în stagiunea de față. Stă pe locul 4 în clasament, poziție de Liga Campionilor, după Bayern Munchen, Borussia Dortmund și Bayer Leverkusen, dar înaintea celor de la Leipzig.

Are 4 succese consecutive, ultimul eșec în campionat survenind pe 5 februarie, 0-2 cu Mainz.

În meciurile directe, cifra 4 este deseori regăsită. A apărut de 4 ori, în ultimele 5 dueluri directe, care au însemnat 4 victorii pentru bavarezi: 4-0, 4-1, 1-4, 6-0 și 4-3.

Superbet deține cota 2.3 pentru G2+ (gazdele marchează cel puțin două goluri), la secțiunea Total Goluri Gazde.

Hoffenheim vs Bayern Munchen
G2+


Cotă 2.3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol