​Campionatul de fotbal din Olanda, denumit Eredivisie, o scoate la înaintare pe Ajax Amsterdam, vineri, 11 martie, de la ora 21:00, în partida cu formația SC Cambuur-Leeuwarden. Este un duel inegal, între locul 8 și locul 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cambuurg stă la adăpost. S-a cuibărit pe locul 8, în imediata vecinătate a pozițiilor care trimit în Europa.

Distanța în puncte este însă considerabilă între locul 7 și locul 8: 7. Însă, cel puțin nu există griji pentru retrogradare: 13 puncte avans față de locul 16, care susține meci de baraj la finalul sezonului regulat.

Ajax Amsterdam a trecut prin ceva emoții în campionat. În etapa trecută, a 25-a din Eredivisie, a depășit-o cu dificultate pe RKC Waalwijk, scor 3-2. Golul victoriei a picat în ultimul minut (penalty transformat de sârbul Dusan Tadic).

Nu doar începutul lui martie, ci și sfârșitul lunii trecute a fost dificil. Pe 27 februarie, la 4 zile după „turul” cu Benfica Lisabona, campioana Olandei a pierdut uluitor cu G.A. Eagles, scor 1-2.

Și acum, Ajax are în preajmă un meci cu Benfica, împotriva căreia a condus în tur de două ori, dar a fost ajunsă de portughezi. Returul se ține pe 15 martie.

„Lăncierii” au probleme atunci când conduc pe tabelă. Pierd din concentrare și sunt egalați. În partida contra celor de la Cambuur este greu de crezut că vor încasa gol.

Ajax Amsterdam este prima în Olanda (60 de puncte, 74-9), fiind urmată de PSV Eindhoven (58p, golaveraj 62-31). Ca orice trupă care se respectă, pregătește deja sezonul următor sau chiar viitorul mai îndepărtat.

Campioana a reușit să-l transfere pe mijlocașul belgian de origine marocană Rayane Bounida (16 ani), de la Anderlecht Bruxelles.

Și se gândește la readucerea uruguayanului Luis Suarez, care ar putea să plece de la Atletico Madrid.

În schimb, l-ar putea pierde pe coordonatorul de joc Dusan Tadic, curtat puternic de AC Milan. Sârbul va participa la Cupa Mondială din Qatar 2022.

În tur, Ajax a dat de pământ cu formația din nordul Olandei: 9-0. S-au mai duelat în 2016, 2-1 pentru Cambuur, în optimile de finală ale Cupei Olandei.

Sezonul 2015-2016 era ultimul în care Cambuur prindea locul Eredivisie. „Lăncierii” au câștigat și în tur (5-1), dar și în retur (1-0).

Superbet propune cota 2.15 la secțiunea Combo, pentru pariul NGG (nu marchează ambele echipe).

SC Cambuur vs Ajax Amsterdam
NGG


Cotă 2.15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol