FC Barcelona evoluează joi, 10 martie, de la ora 22:00, în prima manșă din optimile de finală ale Ligii Europa la fotbal. Gruparea catalană se va lupta cu Galatasaray Istanbul, o echipă cu mari probleme interne, dar care a făcut senzație în cupele europene.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În Europa League erau programate, joi, 6 meciuri contând pentru optimile de finală. Doar că unul a fost anulat între timp, meciul RB Leipzig - Spartak Moscova, după ce rușii au fost scoși din competițiile continentale, ca urmare a invadării Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin. Astfel, nemții s-au calificat în sferturile de finală la „masa verde”.

Barcelona s-a autopropulsat în forță în clasamentul din La Liga. Este pe locul 3, cu același număr de puncte ca și campioana Atletico Madrid, 48, dar și un meci mai puțin disputat.

O serie de 4 victorii la rând în Spania și Europa pentru trupa lui Xavi. În 3 dintre aceste jocuri, catalanii au marcat câte 4 goluri: 4-1 cu Valencia, 4-2 cu Napoli și 4-0 cu Athletic Bilbao. Plus, duminică, 2-1 cu Elche, cu revenire de la 0-1 pe tabela de marcaj.

Echipa are reacție și arată bucurie în joc, cu Xavi pe margine, spre deosebire de crisparea care caracteriza trupa catalană în „epoca Ronald Koeman”, când singurul care strălucea era olandezul Memphis Depay.

Galatasaray este formația contrastelor. Este codașă în Super Lig: stă pe locul 12, iar în cel mai recent a pierdut meciul cu ocupanta locului 2, Konyaspor, scor 0-2.

În Europa însă, a triumfat în Grupa E (a fost peste Lazio Roma, Olympique Marseille și Lokomotiv Moscova), așa că a sărit peste faza 16-imilor de finală.

Acțiunile românilor Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan sunt în scădere, mai ales după plecarea lui Fatih Terim, cel care a insistat pentru aducerea celor doi, în baza prieteniei cu impresarul Ioan Becali.

Aventura mijlocașului român adus de la Universitatea Craiova la trupa Cim Bom Bom s-ar putea încheia repede.

Presa din Turcia anunță „transferul istoric” al internaționalului român, după ce Galatasaray a primit o ofertă de 10 milioane de euro, de la Sampdoria.

Odată cu transferul la Sampdoria, Alex Cicâldău poate intra direct în istoria celor de la Galatasaray: ar urma să devină al 5-lea cel mai scump fotbalist vândut de formația din Istanbul.

Antrenorul Domenec Torrent nu-l are la inimă nici pe Moruțan. L-ar fi pus pe lista de transferuri pe jucătorul cumpărat de la FCSB.

După plecarea celor doi tricolori, probabil că „filiera românească” de va stinge la Galata, mai ales că nici atacantul Florin Andone n-a făcut mare lucru, nereușind să se impună și fiind nevoit să plece. Lipsa valorii stă în calea consacrării românilor.

Superbet propune cota 1.7 pentru 0-3 goluri, la secțiunea Total Goluri Meci.

Barcelona vs Galatasaray
Cotă


0-3 goluri în meci
1.7


* cote valabile la ora publicării acestui articol