Echipa greacă de fotbal PAOK Salonic merge mai departe în Conference League, iar următoarea țintă este accederea în sferturile de finală ale competiției. În calea elenilor a fost așezată, în urma tragerii la sorți, formația belgiană Gent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul joc va avea loc joi, 10 martie, de la ora 19:45. Este manșa tur a optimilor de finală, returul fiind programat tot într-o zi de joi, 17 martie, de la ora 22:00.

În Grecia, PAOK este la 12 puncte în spatele liderului Olympiakos Pireu, iar în Europa s-a descotorosit greu de a doua clasată din Danemarca, FC Midtjylland, la loviturile de departajare (un penalty a fost transformat de românul Alexandru Mitriță), în 16-imile de finală.

Situația la PAOK este pe muchie de cuțit. La finalul lunii trecute, omul de afaceri greco-rus Ivan Savvidis, proprietarul trupei din Salonic, a fost condamnat la 25 de luni de închisoare, fiind declarat vinovat că a intrat înarmat pe teren, la un meci care a avut loc în martie 2018.

Apropiat al lui Vladimir Putin, Savvidis, în vârstă de 62 de ani, a primit o interdicţie de a intra timp de 3 ani pe stadioane. Organizatorii Superligii Greciei au sancţionat clubul PAOK cu 3 puncte de penalizare şi cu o amendă substanţială.

Savvidis, care a făcut avere în industria tutunului şi a fost deputat al partidului preşedintelui Putin, Rusia Unită, a pătruns pe teren înarmat, cu scopul de a se rățoi la arbitru, întrerupând meciul cu AEK Atena.

Incidentul a dus la suspendarea campionatului Greciei. Acest proces a fost amânat de mai multe ori în ultimii ani, din diverse motive.

Pe fondul sancțiunilor încasate de oligarhii ruși apropiați lui Putin din partea Occidentului, Savvidis va fi nevoit, cel mai probabil, să abandoneze corabia „alb-negrilor”.

Clubul ar putea fi scos la vânzare, așa cum a procedat și rusul Roman Abramovic cu Chelsea Londra.

Chiar dacă nu strălucește în Belgia, KAA Gent are o perioadă de grație. 6 succese consecutive, 5 în Jupiler Pro League și una în Cupa Belgiei.

Sprintul din campionat a ajutat-o să urce pe 5, la 3 puncte de locul 4, ocupat de Anderlecht.

Primele 4 clasate se bat pentru locurile de Liga Campionilor, iar Gent mai are la dispoziție 4 runde, pentru a recupera ecartul față de formația din Bruxelles.

În „optimile” Conference League, Gent a ajuns direct, după ce a câștigat Grupa B, cu 13 puncte, întrecându-le în ierarhie pe Partizan Belgrad, Anorthosis Famagusta și pe Flora Tallinn.

Gent urmează să-i testeze pe greci la lecția de flamandă. Regiunea Flamandă a Belgiei este constituită din 5 provincii: Anvers, Limburg, Flandra de Est, Brabantul Flamand și Flandra de Vest. Orașul Gent este capitala Flandrei de Est.

Cele două formații din Grecia și Belgia s-au înfruntat de două ori până acum. În 2017, Gent a învins cu 2-0, iar în 2018 s-a terminat nedecis, scor 1-1. Ambele au fost meciuri de verificare.

Superbet are cota 1.65 pentru Șansă Dublă X2 la Final (remiză sau câștigă Gent).

PAOK Salonic vs Gent
X2
Cotă
1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol