Pe tabloul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri, de la ora 22:00, Real Madrid are de recuperat golul primit de la Kylian Mbappe (23 de ani). Vor fi față-n față, pe stadionul „ Santiago Bernabeu”, liderii clasamentului din Spania și Franța: Real Madrid și PSG.

Foto:

Ambele echipe au ca obiectiv câștigarea trofeului, PSG mai mult decât oricând și decât oricine, mai ales după aducerea lui Leo Messi (34 de ani) la Paris.

Duelul se reia de la 1-0 pentru PSG. Real Madrid are de șters imaginea palidă din tur, când n-a tras niciun șut pe poarta adversă, iar apărarea a fost ridiculizată de driblingul sclipitor al lui Mbappe, din prelungiri, de la faza golului.

Dat ca sigur la Real Madrid din vară, Mbappe nu mai este atât ce convins că tranzacția se va perfecta. Negocierile sunt sub semnul întrebării.

Atacantul francez are pe masă două variante. Să continue la PSG, unde Nasser Al Khelaifi face tot posibilul să-l convingă, sau să meargă la Real Madrid și să-i calce pe urme idolului său, Cristiano Ronaldo.

Presa spaniolă a reușit să afle ultima ofertă primită de atacant pentru a rămâne în capitala Franței, acolo unde poate deveni cel mai bun marcator din istoria clubului.

Conform cotidianului AS, PSG i-a promis lui Mbappe nici mai mult, nici mai puțin de 100 de milioane de euro net sub formă de bonus la semnătură, dacă alege să continue pe „Parc des Princes”.

Contractul ar include un salariu cuprins între 50 și 53 de milioane de euro net, în funcție de performanțele sale de pe teren. Înțelegerea ar urma să fie valabilă pe 3 sezoane, dacă Mbappe își va da acordul. Mai mult, PSG a inserat în contractul propus o clauză de reziliere care va deveni valabilă cu un an înainte de expirarea actului, pentru ca Mbappe să aibă șansa de a pleca în vara lui 2024.

Dacă Mbappe pune pixul pe foaie, el ar urma să primească cel mai mare bonus la semnătură din istoria fotbalului.

Așadar, Mbappe poate deveni golgheterul all-time al lui PSG. Deocamdată, l-a egalat pe Zlatan Ibrahimovic în clasamentul marcatorilor all-time pentru PSG, cu 156 de goluri, iar cei de la Paris vor ca atacantul să rămână la club pentru că este un jucător ”de-al casei”, notează spaniolii de la Marca.

Acesta ar fi motivul pentru care ar fi fost constrâns și în ultima perioadă la PSG, mai ales înaintea meciului cu Real Madrid, din Champions League, unde însă a spulberat orice speculație și a marcat golul victoriei în prelungiri, în manșa-tur.

Așteptat cu brațele deschise de Florentin Perez la Real Madrid, Mbappe este atras să continue la PSG și din sezonul următor pentru a-i doborî recordul lui Edinson Cavani, cel mai bun marcator din istoria clubului parizian, cu 200 de reușite în 301 partide.

Cu presiunea unui transfer la Real Madrid, dar și a continuării la clubul din țara natală, rămâne de văzut ce va decide în final starul francez.

”Îmi mai rămâne doar Cavani, să devin golgheterul lui PSG. Vom vedea ce se întâmplă. A fi golgeterul lui PSG este ceva ce nu poate fi ignorat. O să vedem ce se va întâmpla. Este bine să avem alături de noi afecțiunea fanilor. Jucăm și pentru așa ceva”, a conchis campionul mondial.

Sâmbătă seară, la ora la care Real Madrid se distra cu Real Sociedad, scor 4-1, PSG pierdea în deplasare cu Nice, 0-1. Este a doua înfrângere din ultimele 3 jocuri, după ce, pe 19 februarie, echipa ceda cu 1-3 la Nantes.

Superbet are cota 10 pentru 1-0 Scor Corect.

Real Madrid vs PSG
Cotă


Scor exact 1-0
10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol