În Europa, miercuri, zi rezervată tradițional disputelor teribile din Liga Campionilor la fotbal, se dispută și două meciuri din optimile de finală contând pentru Europa League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ambele jocuri din a doua competiție europeană intercluburi au loc în seara zilei de 9 martie, de la ora 19:45, după următorul program: FC Porto - Olympique Lyon și Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt.

Partida de pe „Estadio do Dragao” pare mult mai atractivă, fiind vorba despre două echipe care au cochetat cu grupele Liga Campionilor.

Liderul Portugaliei a terminat pe locul 3 într-o grupă de Liga Campionilor, gruparea lusitană fiind devansată de Liverpool și de Atletico Madrid, dar reușind să termine înaintea celor de la AC Milan.

Asta în timp ce Lyon a mărșăluit în Grupa A din Liga Europa, lasându-le în urmă pe Glasgow Rangers, Sparta Praga și pe Brondby FF.

FC Porto are situația sub control în campionatul din Portugalia. Antrenorul Sergio Conceição a construit o trupă invincibilă, greu de atins de principalele urmăritoare: campioana en-titre, Sporting Lisabona, și Benfica Lisabona.

„Dragonii” n-au niciun eșec în 25 de etape de campionat. Asta deși au lotul slăbit, după ce l-au vândut la Liverpool pe columbianul Luis Diaz.

Lyon este departe de locurile de Liga Campionilor. În plus, în decembrie, a fost exclusă din Cupa Franței, după incidentele de la meciul cu FC Paris.

De asemenea, Olympique Lyon a fost amendată cu 52.000 de euro și fanii echipei vor avea interzis la toate meciurile jucate în deplasare pentru restul sezonului din Ligue 1.

Partida dintre FC Paris și Olympique Lyon din Cupa Franței a fost întreruptă la pauză, la scorul de 1-1, după ce suporterii echipei oaspete au năvălit asupra rivalilor din Paris.

Iar ca să facă rost de bani, Lyon a vândut un om important. Olympique Lyon a acceptat să-l cedeze la Newcastle United pe unul din cei mai buni jucători ai săi, mijlocaşul internaţional brazilian Bruno Guimaraes, în schimbul a 50 de milioane de euro.

Trupa franceză se gândește să-l cumpere pe Ianis Hagi, în continuare accidentat la Glasgow Rangers.

Superbet are cota 2.03 pentru Final 1 (victorie FC Porto).

FC Porto vs Olympique Lyon
1

Cotă 2.03


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol