​Campiona Italiei la fotbal are nevoie de un miracol marți, 8 martie, de la ora 22:00, pe „Anfield”. Echipa lui Jurgen Klopp conduce cu 2-0 după primele 90 de minute, la capătul unui meci în care milanezii au făcut risipă ofensivă, irosind multe ocazii de gol.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Scorul din manșa-tur este socotit nedrept de către specialiști, care, totodată, apreciază că Inter n-are forța să învingă în Anglia la un scor liniștitor, pentru a se califica.

"A fost un meci echilibrat în prima parte, au fost două linii de mijloc la cel mai înalt nivel. Inter a întâlnit un adversar foarte puternic. Cuplul de fundași centrali, Konate cu Van Dijk, foarte greu de depășit. Până la urmă, a fost inspirat Klopp, cu Firmino și Henderson, chiar dacă diferența s-a făcut la o fază fixă.

După gol, așteptam o reacție mai rapidă a lui Inzaghi, a fost o cădere, a mutat târziu. Liverpool a venit cu un contrapresing în terenul adversarului, e foarte greu să-ți mai creezi ocazii de gol.

Liverpool va fi un adversar extrem de complicat pentru orice contracandidată la Champions League. Acum, avem un reper. Eu cred că Liverpool are calitatea și antrenorul să joace în semifinale, cel puțin.

În momentul în care această echipă acoperă zonele și face un presing de întâmpinare foarte agresiv, este foarte greu să fie surprinsă", a spus Ilie Dumitrescu, despre jocul din tur.

Liverpool, proaspăt câștigătoare a Cupei Ligii Angliei (a învins-o pe penalty-uri pe Chelsea), este angrenată puternic în lupta pentru titlul din Premier League. O hărțuiește permanent Manchester City, care este lider și care părea scăpată în învingătoare, la un moment dat.

Nou-venitul de la Porto, columbianul Luis Diaz, dă satisfacție prin evoluțiile sale și și-a câștigat tricoul de titular. Gabi Balint este impresionat de jucătorul de 25 de ani, cumpărat cu suma de 60 de milioane de euro.

„Mi-a plăcut Inter, în linii mari, însă schimbările au făcut diferența. După ce au intrat cei 4 la Liverpool, s-a văzut clar. O echipă puternică, a meritat victoria, chiar dacă a tras doar două șuturi pe poartă.

S-a văzut că ritmul de joc în Premier League e cel mai bun. Pe mine m-au încântat schimbările la Liverpool. Luis Diaz parcă joacă de doi ani la Liverpool, face parte deja din echipă”.

Și Inter are grija titlului, dar în Italia, unde poartă un duel cu Napoli și cu AC Milan, precum și a Cupei Italiei, unde se luptă direct cu AC Milan.

Este de așteptat ca gruparea lui Simone Inzaghi să ia cu asalt poarta „cormoranilor”. Calculele sunt clare. Cu 1-0 la pauză, va avea apoi posibilitatea să ducă meciul în prelungiri, cu un alt gol marcat în partea secundă a partidei.

Semne bune din Italia. Vineri seară, în Serie A, Inter a dispus cu 5-0 de Salernitana, ultima clasată, și a întrerupt astfel o serie de 4 meciuri fără victorie în campionat (două remize și două înfrângeri).

Superbet are cota 3.1 pentru pariul PGO (Primul Gol Inter).

Liverpool vs Inter
PGO


Cotă
3.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol