​În optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți, 8 martie, de la ora 22:00, în Bavaria aterizează campioana Austriei, RB Salzburg, care vine decisă să o răpună pe Bayern Munchen. În tur, trupa austriacă a condus până în ultimul minut, când francezul Kingsley Coman a spart zidul defensiv al gazdelor și a egalat.

Foto:

Meciul retur aduce un pericol real de eliminare pentru Bayern Munchen, într-o perioadă cu destule sincope pentru bogații Germaniei. Ultima, tocmai sâmbătă: doar 1-1, acasă, cu Bayer Leverkusen, locul 3 în Bundesliga.

Duelul germano-austriac se reia, așadar, de la scorul de 1-1. Rămâne de văzut dacă Salzburg va apăra acest rezultat prețios cu dinții sau va alege să iasă curajos la atac, motivată de faptul că Bayern a avut câteva momente de blocaj în acest sezon, dând semne de slăbiciune și de inconstanță în câteva jocuri.

În Bundesliga, Bayern Munchen le ține la respect pe Borussia Dortmund și pe Bayer Leverkusen. Cu Nagelsmann pe bancă, gruparea bavareză punctează des cu „aripile”, nu doar cu „pivotul”.

Robert Lewandowski rămâne om de bază în ofensivă, dar Coman și Sane fac tot mai des diferența, punctând în meciurile în care adversarul ridică baraje și se baricadează în apărare. Având viteză de deplasare și explozie în picioare, aceștia vin eficient din linia a doua.

Atacantul polonez Robert Lewandowski a anunțat că nu exclude nicio variantă cu privire la viitorul său, iar Real Madrid stă la pândă, mai ales că trupa spaniolă nu este convinsă că îl poate cumpăra pe norvegianul Erling Haaland de la Dortmund. Situația i-a alarmat pe cei de la Bayern Munchen, care au acum și un nume nou pe listă pentru a-l înlocui pe „Lewa”.

Iar ironia sorții face să fie chiar un austriac. Sasa Kalajdzic, atacantul de 24 de ani al celor de la Stuttgart, este alesul conducerii lui Bayern, anunță presa din Germania.

Fotbalistul austriac cu origini în Bosnia a fost transferat în vara anului 2019 de nemți, de la Admira Wacker, în schimbul a 1,75 milioane de euro.

Fără emoții în campionatul intern (4-0 cu Altach, sâmbătă), gruparea sponsorizată de concernul Red Bull are ca obiectiv un traseu cât mai lung în Ligă. Are de urcat munți înalți, dar a arătat că nu se teme, proba de maxim curaj oferind-o în faza grupelor, în „dubla” cu FC Sevilla.

Atacantul Adeyemi, puștiul cu mamă din România, joacă în prezent la RB Salzburg, însă mulți specialiști anticipează că vara viitoare urmează un transfer pentru acesta.

Internaționalul german dorit și de Bayern spune că un transfer la Barcelona ar fi un adevărat pas înainte pentru el, fiindcă gruparea catalană este una dintre formațiile cele mai puternice ale lumii, în pofida crizei financiare.

„Barcelona este unul dintre cele mai bune cluburi din lume și sunt mândru că mă vrea. Barcelona în viitor? Desigur, e posibil. E un club de top și dacă decid să schimb echipa, există o șansă să joc acolo", a spus Karim Adeyemi.

Superbet avansează cota 2 pentru 0-3 goluri, la secțiunea Total Goluri Meci.

Bayern Munchen vs RB Salzburg Cota


0-3 goluri în meci
2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol