Pe arena „San Mames” din Bilbao vine Levante, ultima clasată. Cu această partidă, luni, 7 martie, de la ora 22:00, se încheie etapa a 27-a din Spania, rundă începută în weekend.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Trupa bascilor a fost eliminată din semifinalele Cupei Spaniei de Valencia și a rămas doar cu campionatul. Însă, pentru a prinde un loc de cupe europene are nevoie de adevărate miracole.

Este pe locul 8, la 7 puncte de locul 6 (ocupat de rivala bască Real Sociedad), care trimite în Conference League.

Înaintea returului cu Valencia, din Copa del Rey, Bilbao a suferit o corecție de la Barcelona, 0-4, eșec venit după un entuziasmant 4-0 cu Sociedad.

Meciul cu Levante va fi tratat de maniera „totul sau nimic”, așa cum îl va aborda și Levante, echipă pentru care timpul curge împotrivă.

Levante este ultima, cu 18 puncte, iar până la o poziția care asigură menținerea în la Liga are de recuperat 7 puncte. Astfel că atacul este singura soluție pentru acest joc.

Pe 8 ianuarie 2021, 2-0 cu Mallorca a reprezentat prima victorie a sezonului pentru Levante. Au urmat apoi 3 înfrângeri, după care declicul, minunea cu Atletico Madrid, 1-0, succes urmat de remiza cu Celta Vigo, 1-1, și de victoria cu Elche, 3-0.

În acest moment al sezonului, forța celor de la Levante, coroborată cu disperarea dată de situația grea din clasament, pune în gardă orice adversar.

Levante are o formație cu o medie de vârstă ridicată. Roberto Soldado (36 de ani) este al 142-lea veteran transferat de Levante în istoria sa, cifră de care niciun alt club din Spania nici nu se apropie. Atacantul crescut de Real Madrid a semnat cu ”broaștele” din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Granada.

Soldado este al 9-lea jucător de peste 30 de ani din lotul lui Levante. Faptul că mizează pe fotbaliști cu experiență a ajutat-o pe micuța formație din Valencia. În 9 din ultimele 10 sezoane, Levante a evoluat în La Liga, salvarea de la retrogradare fiind singurul obiectiv pe care și-l propune an de an.

„Nu există niciun în club în istoria fotbalului spaniol care să arunce mai puţin un ochi în buletinele jucătorilor aduşi. Levante s-a transformat în regina transferurilor de veterani în fotbalul iberic”, au scris jurnaliștii de la Marca.

Născut în Valencia, Roberto Soldado se întoarce ”acasă”. La ”lilieci”, rivala lui Levante din oraș, atacantul a cunoscut cea mai bună perioadă din carieră, cu 82 de goluri înscrise în cei trei ani petrecuți pe „Mestalla”.

În runda cu numărul 14, pe 19 noiembrie, Athletic Bilbao s-a împiedicat în partida de la Valencia. A rezultat un 0-0 fără sare și fără piper, cu 15.230 de spectatori în tribunele „Estadi Ciutat de Valencia”.

Superbet dispune în ofertă de cota 1.72 pentru O1+ (oaspeții marchează), la secțiunea Total Goluri Oaspeți.

Athletic Bilbao vs Levante
O1+


Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol