Partidă de mare interes, duminică, 6 martie, de la ora 18:30, pe „Etihad Stadium”. Derby-ul orașului Manchester se joacă în etapa a 28-a din Anglia și va fi condus de experimentatul arbitru de centru Michael Oliver.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Mai sunt 10 runde până la finalul sezonului, iar primele două clasate sunt despățite de 3 puncte.

Cu 17 goluri primite, Manchester City are cea mai bună apărare (al doilea atac, cu 64 de goluri, după Liverpool, care a marcat de 70 de ori). În schimb, Manchester United nu excelează la niciun capitol, golaveraj 43-34.

„Diavolii” sunt pe locul 4, cu 47 de puncte, dar West Ham United și Arsenal Londra sunt la numai două puncte în spate.

Locul 4 este ultimul care trimite în Ligă. Cei mai bun marcatori sunt Raheem Sterling, 10 goluri, iar dincolo - portughezii Cristiano Ronaldo și Bruno Fernandes (ambii cu câte 9 goluri).

Multe evenimente însemnate în Premier League. Danezul Christian Eriksen a debutat la Brentford, iar managerul Marcelo Bielsa a fost dat afară de Leeds.

Totuși, subiectul războiului este pe buzele tuturor. Conflictul armat din Ucraina a răscolit tot Regatul Unit. Rusul Roman Abramovic a anunțat oficial că scoate clubul Chelsea la vânzare, iar banii rezultați vor ajunge la persoanele afectate de război.

City îl are în lot pe ucraineanul Zinchenko, care a ieșit și în stradă, pentru a protesta împotriva invaziei rusești. „Îi face bine să joace fotbal”, consideră managerul spaniol Pep Guardiola despre starea psihică a elevului său.

Cristiano Ronaldo a fost dorit de Pep Guardiola la Manchester City. Astă-vară, lusitanul s-a aflat pe lista scurtă a „cetățenilor”, după ce a plecat de la Juventus Torino.

Însă, pe CR7 nu l-a lăsat inima să facă pasul către marea rivală a echipei care l-a făcut vedetă, așa că a ales revenirea la Manchester United. Asta deși știa că are mai puține șanse de a face mare peformanță decât la City.

În partida-tur din etapa a 11-a, City s-a impus pe „Old Trafford” cu 2-0, cu 73.086 de spectatori în tribune. Bailly (autogol) și Silva au marcat încă din prima repriză, stabilind scorul final.

Superbet deține cota 5 pentru X la Final (Remiză).

Manchester City vs Manchester United

X
Cotă
5.0

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol