Meci cu implicații directe în zona play-off, în etapa a 28-a din campionatul de fotbal al României. Învinsă de FC Argeș, Farul are nevoie să nu piardă cu FCSB, duminică, 27 februarie, de la ora 21:00, pentru a spera la un loc între primele 6, la finalul sezonului regulat.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În trecut, între cele două echipe a fost prietenie. Când FCSB a avut nevoie de puncte, Viitorul n-a ridicat pretenții. Dar dobrogenii s-au impus când le ardea buza în lupta pentru evitarea retrogradării.

Sunt două formații ofensive, preocupate de atac. FCSB este cea mai bună în atac: are 53 de goluri, iar dincolo spaniolul Jefte este liderul golgheterilor, cu 14 reușite. Dobrogenii au jocul lor de posesie, iar când prind un adversar descoperit fac scor, cazul Academica Clinceni, învinsă cu 8-2.

La FCSB nu este liniște, dar asta nu este o noutate. Lui Toni Petrea i s-a strigat demisia, după remiza cu CS Mioveni, scor 1-1.

Dar Gigi Becali nu dă semne că ar fi nemulțumit de angajatul său. Patronul este însă „fiert” pe Claudiu Keșeru, 35 de ani, care a plătit cu neincluderea în lot pentru cutezanța de a-l fi înfruntat.

În plus, atacantul plătit cu 25.000 de euro pe lună (al doilea salariu după căpitanul Florin Tănase) poartă „vina” de a se fi vaccinat, iar acest detaliu nu este deloc pe placul patronului.

Controversele nu lipsesc din jurul lui Gigi Becali, care și-a dat cu părerea despre rivala CFR Cluj.

A spus că fotbaliștii campioanei care s-au vaccinat și-au pierdut potența fizică, acesta fiind, în viziunea lui, motivul pentru care jocul campioanei suferă de la reluarea campionatului.

Nașul Gică Hagi trebuie să-l supere pe finul Gigi Becali. Farul este pe poziția a 6-a, dar are două eșecuri, câte are FCSB în tot campionatul, în ultimele 5 partide.

Gruparea de la malul mării a renunțat la Romario Pires, brazilianul de 33 de ani plecând la Universitatea Cluj, dar încearcă să-i revigoreze pe Gabi Iancu și pe Dragoș Nedelcu, intrați într-un con de umbră.

Dacă a putut Craiova lui Nicolo Napoli să scoată o remiză cu FCSB, rezultat care a mai fost obținut în 2022 de Mioveni și de CFR, de ce nu ar putea și Farul să plece neînvinsă de pe „Arena Națională” din București?

Superbet are cota 1.57 pentru Șansă Dublă X2 la Final (remiză sau câștigă oaspeții).

FCSB vs Farul Constanța X2


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol