În etapa a 27-a din Serie A, AC Milan va face totul pentru a se impune pe teren propriu și a se desprinde în fruntea clasamentului. Vineri, 25 februarie, gruparea lombardă se duelează, de la ora 19:45, cu Udinese, o formație aflată pe locul 16.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

AC Milan a rămas pe primul loc în Serie A și după remiza, scor 2-2, cu Salernitana lui Radu Drăgușin.

Inter a pierdut pe teren propriu cu Sassuolo, 0-2, iar Napoli a remizat în deplasare, 1-1 cu Cagliari. Ordinea în Top 3 arată astfel: AC Milan (56p), Inter Milano și Napoli (ambele 54p), dar campioana are un meci mai puțin.

Unul dintre cei mai în formă jucători de la AC Milan este portughezul Rafael Leao, adus de la Lille, în 2019. La rândul lor, francezii îl cumpăraseră de la Sporting Lisabona.

Între cele două cluburi din Portugalia și Franța s-a derulat un litigiu, tranșat la TAS.

Tribunalul a decis că Lille trebuie să-i achite lui Sporting aproximativ 20 de milioane, după ce jucătorul a rupt unilateral contractual cu „verzii” din Lisabona, în 2018, și plecat liber de contract la Lille.

Cât de important este Leao pentru liderul la zi al Italiei? Atât de mult încât antrenorul său, Stefano Pioli, l-a comparat pe lusitan cu starul francez Thierry Henry.

Udinese Calcio are cel mai bun scouting dintre formațiile din mici din primul eșalon. Echipa friulană, sponsorizată de concernul Dacia, a adus în Italia nume precum Alexis Sanchez, aflat acum la Inter Milano.

În tur, pe „Dacia Arena”, AC Milan s-a salvat în prelungiri. S-a terminat 1-1, cu golul oaspeților căzut în minutul 90+2, realizat de suedezul Zlatan Ibrahimovic. Același scor și în sezonul trecut, în etapa a 25-a. Atunci, ivorianul Franck Kessie a egalat în minutul 90+7 din penalty.

Udinese scoate bani și din piatră seacă. S-a asociat cu brandul Socios.com, platforma de token digital cu care a fost încheiat un acord.

Numele platformei care este lider de piață în ceea ce privește fan token-urile legate de lumea sportului va apărea pe echipamentul echipei lui Gabriele Cioffi. Înțelegea este valabilă până la finalul sezonului.

În topul perechilor de marcatori din Serie A, AC Milan și Udinese au fiecare câte 15 goluri: Ibrahimovic (8) + Leao (7), respectiv Beto (8) + Deulofeu (7).

Superbet are cota 2.1 pentru 0-2 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

AC Milan vs Udinese
Cotă


0-2 goluri marcate în meci
2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol