Lupta pentru un loc în optimile de finală ale Europa League la fotbal se reia joi seară, 24 februarie, de la ora 19:45, pe „Stadio Olimpico” din Roma, de la 2-1 pentru FC Porto. Meciul de săptămâna trecută a fost decis de Toni Martinez, spaniolul care a marcat două goluri, întorcând scorul pe „Dragao”, după ce italienii punctaseră primii.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Lazio, locul 6 în Serie A (poziție de Conference League), a remizat duminică, la Udine, scor 1-1, dar fără golgheterul Ciro Immobile, nerefăcut din punct de vedere medical.

Ocazie cu care a ieșit la rampă Felipe Anderson. Neutilizat nici în tur, la Porto, Immobile ar putea fi reintrodus la meciul de Liga Europa.

Revenirea internaționalului italian rămâne marele mister și marele semn de întrebare în perspectiva partidei de joi seară, mai ales că Lazio are nevoie musai să înscrie în poarta portughezilor, pentru a egala scorul general.

În schimb, Luis Alberto nu este prea fericit în Italia și vrea să plece de la Lazio, dorind să se reîntoarcă în Spania, fiind un produs al clubului Sevilla: „Mai am 3 ani de contract.

Vreau să mă întorc și să locuiesc în Spania. Îmi doresc foarte mult să revin și să vedem dacă se poate pe termen scurt, pentru că dorința mea este să revin la o echipă spaniolă.

Nu există doar Sevilla, sunt multe echipe în La Liga la care mi-ar plăcea să joc. Am 29 de ani. Trec anii, iar dacă Lazio nu mă lasă să plec, atunci va trebui să caut alte soluții”.

Nici Ștefan Radu nu pare să se laude cu un viitor decent la echipa din capitală, după plecarea antrenorului său preferat, Simone Inzaghi, la Inter Milano.

Fostul dinamovist a fost uitat pe bancă de antrenorul Maurizio Sarri, la fel cum același tehnician l-a ignorat pe Vlad Chiricheș, în perioada când o pregătea pe Napoli.

Clasamentul celor mai bune cupluri de marcatori din Serie A are în frunte, cu 27 de goluri, o pereche de la Lazio: Immobile (19 goluri) + Milinkovic-Savic (8 goluri). De altfel, Ciro este cel mai bun marcator din Italia.

Antrenorul portughez Sergio Conceicao, de la Porto, știe cu ce se mănâncă Serie A.

Cunoaște bine inclusiv clubul roman, pentru care a jucat în intervalul 1998-2000, venind chiar de la FC Porto, apoi în sezonul 2003-2004, înainte să închidă cercul și să revină la același Porto.

În Italia, portughezul a mai jucat la Parma și la Inter Milano, încheindu-și cariera în 2010, la formația greacă PAOK Salonic.

Porto se descurcă excelent în liga națională. După 23 de etape, are 63 de puncte și un avans de 6 puncte în fața campioanei Sporting Lisabona și 12 puncte în fața unei alte mari rivale, Benfica Lisabona. În cea mai recent etapă, s-a chinuit cu penultima clasată, de care a trecut cu 1-0.

În afara duelului din tur, Lazio și Porto s-au mai duelat în 2003, în semifinalele Cupei UEFA (Porto a câștigat, ulterior, finala cu 3-2 contra scoțienilor de la Celtic Glasgow).

Portughezii au învins cu 4-1 acasă, după 0-0 în Italia. Pe băncile celor două formații se aflau Roberto Mancini, respectiv Jose Mourinho, primul fiind acum selecționerul Italiei, iar celălalt aflându-se pe banca rivalei locale a lazialilor, AS Roma.

Superbet dispune de cota 2.85 că Lazio va merge mai departe în competiție.

Lazio vs FC Porto
Cotă


Se califică Lazio
2.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol