În Portugalia, Ajax Amsterdam va fi pusă la încercare de Benfica Lisabona, în primul tur al optimilor de finală, miercuri, 23 februarie, de la ora 22:00. Este un duel istoric, cu rădăcini adânci, din perioada în care Liga Campionilor avea vechiul format și se numea Cupa Campionilor Europeni.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Un meci aparent dezechilibrat, la prima vedere. Benfica n-arată prea bine în campionatul din Portugalia, fiind în urma rivalelor FC Porto și Sporting Lisabona, dar, cumva, a reușit să se strecoare în fazele superioare din Ligă, terminând după Bayern Munchen, dar înaintea Barcelonei și a ucrainenilor de la Dinamo Kiev.

În cea mai recentă apariție în campionatul intern, vineri seară, Benfica a terminat la egalitate cu Boavista, scor 2-2, și are 51 de puncte în 23 de etape. Se uită de jos în sus la liderul Porto și la campioana Sporting.

Ajax Amsterdam a terminat cu maximum de puncte faza grupelor, la fel ca și Bayern Munchen și ca Liverpool, așa că speră mult de la fazele eliminatorii.

În campionatul intern, gruparea de la Amsterdam este prima, cu cifre uluitoare.

Golgheterul Sebastiesn Haller, 10 goluri în grupe, a revenit de la Cupa Africii pe Națiuni fără să-și piardă pofta de a marca.

Ajax Amsterdam a fost zguduită deunăzi de „scandalul Overmars”. Acuzat de hărțuirea colegelor de la Ajax, directorul sportiv al clubului a fost nevoit să-și dea demisia. „Am depășit toate limitele”, a recunoscut cel care a făcut senzație în tricoul celor de la Arsenal și Barcelona, lansat fiind de Ajax Amsterdam.

Campioana Olandei beneficiază de o zi mai puțin de odihnă. A evoluat sâmbătă, în deplasare, cu codașa Willem II Tilburg.

Liderul din Eredivisie s-a chinuit pentru victorie, adusă de un gol târziu al olandezului Jurrien Timber (20 de ani) din pasa brazilianului Antony (21 de ani).

S-a terminat doar 1-0, deși Ajax a folosit formula de bază, cu trioul de atac Antony-Haller-Tadic, avându-l servant pe Berghuis, însă mintea echipei zbura, probabil, la jocul de la Lisabona.

Ajax are un golaveraj uluitor în Olanda, 70-5, după 23 de etape, în care a strâns 57 de puncte.

În 2018, Benfica a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Ajax, în grupele Ligii Campionilor. În tur, „lăncierii” s-au impus cu 1-0, iar Tagliafico și Mazraoui evoluau și atunci pentru trupa din Amsterdam.

Înainte, s-au mai duelat în 2014 (1-0 Ajax), 2009 (3-2 Benfica) și 1972 (1-0 Ajax și 0-0, în semifinalele Cupei Campionilor, olandezii câștigând trofeul cu 2-0 în finala cu Inter Milano).

Superbet propune cota 1.95 pentru Șansă Dublă (1X, câștigă Benfica sau remiză) la Final.

Benfica vs Ajax 1X

Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol