În runda cu numărul 27, Farul are meci cu FC Argeș, luni, 21 februarie, de la ora 17:30. Este un duel direct pentru play-off. Constănțenii sunt pe locul 6, iar piteștenii ocupă poziția a 7-a. Cine bate ia opțiune importantă să se bată pentru primele locuri, iar nu pentru evitarea retrogradării.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Gică Hagi trage tare pentru a prinde play-off-ul, care înseamnă performanță mai multă și drumuri mai puține, având în vedere că sunt meciuri mai puține de disputat decât în play-out.

Numai că destule voci îl împing din nou spre București, pentru a o prelua pe FCSB, care n-a mai luat titlul din anul 2015. Gică Hagi este considerat de Helmuth Duckadam garanția succesului pentru Gigi Becali.

Fostul portar este sigur că Hagi poate reuși să scoată maximum din actualul lot al vicecampioanei României.

„Nu ştiu dacă Dan Petrescu s-ar potrivi la FCSB. Cred că mai repede s-ar potrivi la FCSB un Edi Iordănescu, un Gică Hagi, ar merge mai altfel. Nu ştiu de ce, Dan Petrescu e o fire aparte.

El (n.r. Hagi) a mai fost la Steaua (n.r. la FCSB). Eu zic ca profil de antrenor. Nu cred că ar face foarte multe schimbări. Eu cred că FCSB şi CFR au cele mai bune loturi la ora actuală.

Eu sunt convins că dacă s-ar întâmpla acest lucru, FCSB ar câştiga la pas campionatul şi nu s-ar opri decât în grupele Europa League sau Champions League, pentru că ceea ce se vede la echipele lui Hagi e un joc de echipă.

Ştie să exploateze tot dintr-un jucător. Eh, a mai dat şi el greş, dar uitaţi-vă la Adrian Petre. Cum arată acum şi cum a arătat la FCSB”, a spus Helmut Duckadam.

Gică Hagi a mai activat la clubul patronat de Gigi Becali în perioada iulie - septembrie 2007. La acea vreme, Regele pleca de la echipă în urma unui scandal-monstru cu finanțatorul echipei.

Farul Constanța a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-0, în etapa cu numărul 26 din Liga 1, iar la conferința de presă care a succedat partida, Gheorghe Hagi a avut un nou discurs manifest în ceea ce privește fotbalul din România și problemele acestuia.

„Fotbalul este o geometrie în spațiu. Pentru cine nu știe geometrie, e greu să joace fotbal. Dacă nu ești rapid la informație și distribuție, e greu să joci fotbal.

Ești depășit de orice, ajungi cu o secundă în urmă în fiecare zi. Asta e buba fotbalului românesc, ritmul jocului, nu fizicul! Vă spune Hagi! Nu contează mușchii ăia arătați prin ziare. La 18-19 ani, nu poți să faci asta, o ai la 23, 24, 25 de ani”, a spus Gheorghe Hagi.

„Regele” a făcut apel la autorități și multinaționale pentru dezvoltarea fotbalului din România: „Domnilor, Guvernul, cei din politică, susțineți fotbalul, sportul, cum susțin cei de afară.

Trebuie bugete, așa cum orice multinațională are. Am spus de tehnic, acum spun de administrativ, bugete. Primăriile, consiliile să facă infrastructură, străzi, parcuri, spitale, terenuri de fotbal și să vedeți cum înflorește România”.

Argeșenii s-au impus în tur cu 2-1 (toate golurile reușite după pauză), arătând fragilitatea ofensivă a dobrogenilor.

Superbet are cota 1.70 pentu victoria gazdelor de la Farul.

Farul vs FC Argeș 1

Cotă 1.70


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol