În etapa a 27-a din Liga 1, CFR Cluj o primește în Gruia pe Rapid, duminică, 20 februarie, de la ora ora 19:55. Campioana a tremurat pentru victorie la Mediaș până în prelungiri. Poate fi însă victoria care s-o deblocheze, după cele 4 remize consecutive cu care a demarat în 2022.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În meciul tur, dubla lui Adrian Bălan a decis partida de la Mioveni. S-a terminat 2-0 pentru echipa lui Mihai Iosif. Eșecul era al doilea în campionat pentru campioană, după cel cu Botoșani.

Era o perioadă încărcată pentru ardeleni, care veneau istoviți din confruntările europene.

În plus, CFR era cu gândul la meciul pe care avea să-l dispute peste 4 zile, cu AZ Alkmaar, pe teren propriu, în grupele Conference League. Și acel meci a fost pierdut, scor 0-1.

De atunci, la clujeni s-au schimbat multe. Dan Petrescu a făcut „curățenie” în lot. A scăpat de Denis Alibec și l-a adus pe Cristian Neguț, decisiv în confruntarea de la Mediaș.

Campioana en-titre l-a sărbătorit pe veteranul Ciprian Deac, care miercuri a împlinit 36 de ani, iar în ziua respectivă a învins formaţia de liga a II-a Unirea Dej, cu 4-0 (1-0), într-o partidă amicală.

Golurile au fost înscrise de Sergiu Buş (26), Cătălin Itu (47), Cristian Neguţ (76) şi Alex Chipciu (90).

Antrenorul Dan Petrescu a folosit următoarea formulă de echipă: Bălgrădean (Letica, 46) - Susic, K. Dimitrov, Yuri, Fl. Ştefan - Itu (Gîdea, 61), Chipciu, Mal (Hoban, 46) - Birligea, S. Buş (Dugandzic, 46), Sacko (Neguţ, 46).

Situația de la Mediaș este sub radarul tuturor. Răzvan Trif, fundașul stânga fost la Gaz Metan, ar fi pe lista Rapidului.

Fotbalistul de 26 de ani face parte din cei care au renunțat la bani pentru a-și putea rezilia contractul cu formația din Mediaș, iar acum își caută echipă.

După ce Dinamo i-a convins pe Gabriel Moura, Răzvan Grădinaru și Vlad Morar să semneze, ultimul fiind dorit și de giuleșteni, acum a venit și rândul trupei lui Miță Iosif să încerce parafarea unui transfer de la Gaz Metan.

Vești bune la Rapid, care l-ar putea da la națională pe căpitanul Cristi Săpunaru (37 de ani), retras de la prima reprezentativă.

Valentina Ionescu Caciureac, președinta CS Rapid, susține că toate avizele au fost obținute și că mai este un singur pas pentru ca FC Rapid să poată juca pe noul stadion din Giulești.

„Am rezolvat, avem toate avizele, de la Primărie, de la DSP, de la Mediu... avem şi autorizaţia de la ISU, este scrisă. Mai trebuie să aibă o vizită formală cei de la ISU şi ne-o aduc. Autorizaţia este eliberată, doar să ne-o aducă.

Nu este nicio problemă, toate, absolut toate avizele sunt luate. Le-am trimis draft-ul de contract celor de la FC Rapid, acum îi aşteptăm să vină să îl semnăm.

Pe noul stadion se poate juca de mâine, dacă semnăm azi, mâine se poate juca. Dar noi trebuie să semnăm acel contract de închiriere a stadionului pentru meciurile de fotbal. Aşteptăm conducerea clubului de fotbal.

Vrem ca FC Rapid să fie prima echipă care joacă aici, să inaugurăm stadionul împreună cu ei. Şi aşa va fi, fără discuţie", a afirmat preşedinta CS Rapid.

Superbet are cota 1.6 pentru Final 1 (victorie CFR).

CFR Cluj vs Rapid București
1

Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol