Răzvan Lucescu își continuă parcursul excelent la cârma formației PAOK Salonic, iar duminică, 20 februarie, are ocazia să se apropie la 6 puncte de liderul Olympiakos Pireu. Trupa fostului selecționer al României are meci cu Aris, în derby-ul orașului Salonic, în etapa a 24-a, de la ora 19:30.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Aris Salonic este pe locul 8, dar la derby-uri se știe că motivația este alta. Echipa a strâns 29 de puncte în 22 de runde, iar până la locul 6 (ocupat de OFI Creta), care trimite în play-off, sunt 4 puncte distanță.

Evoluțiile din ultimele etape arată o prestație sinusoidală, nestabilizată. Ultimele două înfrângeri, 0-2 cu Volos și 0-2 cu PAS Giannina, au venit după două victorii, dintre care una contra unui adversar greu: 2-1 cu AEK Atena și 2-0 cu Panetolikos.

Aris Salonic îl are în lot pe românul Cristian Ganea. Fundașul stânga lansat de Viitorul și trecut pe la Athletic Bilbao are 20 de prezențe în acest sezon, fiind om de bază pentru antrenorul Apostolos Mantzios.

Aris are un loc cosmopolit, cu doi argentinieni, un brazilian, un spaniol, un ceh, un austriac, un olandez, un senegalez, un bosniac, un tunisian, un suedez, un ivorian, un ghanez, chiar și un mauritian și un irakian.

În 2022, pe plan intern, PAOK a evoluat fără greșeală: 7 victorii și două remize, dintre care una în Cupa Greciei, cu AEK Atena, și una în campionat, cu Olympiakos.

Echipa are putea avea însă picioarele grele, după ce joi seară a evoluat în 16-imile de finală ale Conference League, cu FC Midtjylland, în Danemarca.

Cu 46 de goluri marcate, PAOK are cel mai bun atac din Grecia. Apărarea, cu 22 de goluri primite, este a 5-a în ligă (la egalitate cu PAS Giannia), după liderul Olympiakos Pireu (11), Asteras Tripolis (18), Panathinaikos Atenta și Aris Salonic (fiecare cu câte 20).

În tur, Aris a învins-o cu 1-0 pe PAOK, într-un meci jucat pe „Toumba”, cu 12.605 spectatori în tribune. A decis golul argentinianului Daniel Mancini. La gazde, Alexandru Mitriță a intrat din minutul 61.

Superbet oferă cota 1.6 pentru PsF X (Pauză sau Final egal).

Aris Salonic vs PAOK Salonic
PsF X


Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol