După ce în etapa trecută au mers cap la cap, campioana CFR Cluj și vicecampioana FCSB reiau cursa în sezonul regulat. Ocupanta locului 2 pornește favorită în meciul cu nou-promovata CS Mioveni, sâmbătă, 19 februarie, de la ora 19:55, în etapa a 27-a din Liga 1.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Echipa lui Alexandru Pelici și-a pierdut suflul din tur. Adună tot mai greu punctele și este pe locul 12, cu 27 de puncte. De la reluarea campionatului, gruparea argeșeană a bătut-o doar pe ultima clasată, Academica Clinceni.

În rest, 3 egaluri, dintre care unul meritoriu, cu Farul Constanța - pretendentă la play-off, și un eșec, 0-1 cu concitadina FC Argeș. Nici remizele albe cu Voluntari și Chindia nu sunt, totuși, de neglijat.

CS Mioveni este genul de formație care înscrie greu contra granzilor și primește ușor gol de la echipele mici, mai ales atunci când este nevoită să atace și să se deschisă. Genul de echipă care stă „la mica ciupeală”.

Alexandru Pelici, tehnicianul celor de la CS Mioveni, se gândește la meciul cu FCSB de când a terminat jocul cu FC Argeș.

„Ne rămâne să muncim în continuare și să sperăm să ne îndeplinim obiectivul, evitarea retrogradării. Ne așteaptă meciuri grele, cu adversari puternici.

FCSB este o echipă foarte bună, cu jucători de valoare. Ne așteaptă un meci greu, o să avem și suspendanți, să vedem dacă există probleme medicale. Încercăm să luăm punct sau puncte", a spus, atunci, Pelici.

FCSB a tremurat runda trecută. Condusă la pauză cu 2-0, a întors soarta meciului cu Chindia Târgoviște cu goluri la foc automat în partea secundă.

S-a terminat 3-2 pentru FCSB, dar oaspeților le-a fost anulat un gol în prelungiri. După succese la limită pentru fiecare, CFR și FCSB sunt despărțite de 6 puncte.

Iar bucureștenii trag tare pentru orice victorie, pentru a intra în play-off de pe primul loc. Tradiția spune că echipa care intră lider în play-off câștigă titlul.

FCSB strălucește de la mijloc în sus, unde concurența este teribilă. Trupa bucureșteană are cel mai bun atac din campionat, cu 52 de goluri marcate. La mare distanță se află CFR-ul lui Dan Petrescu, cu 39 de goluri.

La bucureșteni, nu doar Gigi Becali are merite de „antrenor”. Liga Profesionistă de Fotbal îl recunoaște pe Toni Petrea drept „arhitect” al rezultatelor.

Astfel, LPF a anunțat că tehnicianul de 46 de ani a fost desemnat antrenorul etapei cu numărul 26 din Liga 1.

În anul 2015, „roș-albaștrii” reușeau să pună ultima oară mâna pe titlu, la capătul unui sezon de vis, cu Costel Gâlcă pe bancă, în care a fost reuşită tripla istorică. Scopul declarat al lui Petrea este readucerea titlului.

Pe 15 ianuarie, într-un meci amical, cele două au remizat, scor 0-0. În tur, FCSB a dispus cu 3-0 de Mioveni, profitând și de eliminarea lui Buziuc (venit tocmai de la FCSB), în prelungirile primei reprize. Pentru bucureșteni au punctat Tănase, Dumiter și Keșeru.

Superbet propune în ofertă cota 1.93 la secțiune Totalul Goluri Gazde pentru G1+ (gol marcat de gazde).

CS Mioveni vs FCSB Cotă


Total Goluri Gazde G1+ 1.93


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol