Juventus Torino recuperează, treptat, punctele și pozițiile pierdute în prima parte a campionatului. Are șansa unei noi victorii vineri, 18 februarie, de la ora 21:45, în etapa a 26-a din campionatul de fotbal al Italiei.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Venirea sârbului Dusan Vlahovic a revigorat echipa. O revitalizate binevenită pentru o forță fotbalistică mondială intrată în faza de adormire și de lipsă de motivație.

Atacantul de 22 de ani achiziționat de la Fiorentina a marcat încă de la debut, cu Hellas Verona, și privește încrezător spre derby-ul piemontez. Cu Vlahovic în echipă, Juve n-a pierdut încă, în 3 meciuri oficiale: două victorii și o remiză.

În Serie A, după 25 de etape, Juventus n-a putut ajunge mai sus de locul 4. Este pe ultima poziție de Liga Campionilor.

Distanța față de liderul AC Milan este semnificativă: 9 puncte. Duminică seară, „Bătrâna Doamnă” a scos o remiză prețioasă la Bergamo, după ce a fost condusă de Atalanta. A egalat în prelungiri norocos.

Juventus și-a adunat punctele din partidele cu cei mici. Suferă când vin meciurile contra grazilor, spune statistica.

Zero victorii, când a dat peste formațiile cu care concurează direct pentru un loc în Top 4. Pare să fie „marea boală” a formației torineze, cu Max Allegri pe bancă.

Dar există un fapt care îi consolează pe bianconeri: până la sfârșitul sezonului, mai au de înfruntat un singur adversar de Liga Campionilor.

În 7 dueluri directe împotriva rivalilor din Liga Campionilor, Juventus nu a câștigat niciodată, anul acesta.

AC Torino este pe locul 10 în clasament, iar în ultimele două etape a pierdut, 1-2 cu Venezia, acasă, și 0-2 cu Udinese, în deplasare. Gruparea granata nu are pretenții de cupe europene, vrea doar să se mențină în prima divizie.

Trupa piemonteză l-a recuperat pe căpitanul Andrea Belotti, revenit după accidentarea suferită pe 28 noiembrie 2021. Atacantul a marcat în poarta Veneziei, în ultima rundă, dar reușita i-a fost anulată după consultarea VAR.

Torino este pe ultimul loc într-un clasament inedit. În 25 de etape, n-a primit niciun penalty. De vină sunt atacurile echipei, care nu reușesc să atingă zona periculoasă din preajma suprafaței de pedeapsă, dar și câteva episoade polemice care au legătură cu arbitrajul.

Până acum două runde, Spezia se afla în aceeași situație cu Torino, dar a primit două penalty-uri în meciul cu Salernitana. Astfel, echipa lui Ivan Juric a rămas unica fără penalty-uri primite în sezonul 2021-2022.

Dintre cele 20 de echipe din Serie A, Torino este pe locul 7 la posesia balonului de la mijlocul terenului în sus, cu o medie de 12 minute și 10 secunde.

Lipsește însă capacitatea de a exploata zona careului, ceea ce se poate traduce atât în ​​căutarea duelurilor individuale, cât și în numărul de finalizări: din totalul de 301 șuturi, doar 99 au fost pe spațiul porții.

În tur, Juventus s-a impus greu în derby-ul torinez, scor 1-0, gol marcat de Manuel Locatelli, în minutul 86.

Superbet are cota 1.9 pentru pariul PsF X (remiză la pauză sau la final).

Juventus vs AC Torino
PsF X


Cotă 1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol