​Etapa a 23-a din Bundesliga, campionatul de fotbal al Germaniei, ia startul vineri, 18 februarie, când FSV Mainz 05 și Bayer Leverkusen își măsoară puterile pe „Mewa Arena”. Ora de start este 21:30.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Mainz este pe locul 10 în campionat, iar Bayer Leverkusen pe locul 3. Fosta formație a lui Marius Niculae este cea care l-a lansat în fotbalul mare pe Jürgen Klopp (2001-2008), care de aici a urcat pe „Signal Iduna Park”, la Borussia Dortmund (2008-2015), unde s-a consacrat.

Din 2015 la Liverpool, Klopp nu este însă foarte plăcut de toată lumea. De obicei, jucătorii care au lucrat cu el de aproape îl descriu ca pe un al doilea tată, inclusiv Niculae, în „epoca Mainz”. Nu și Adrian Ramos. Columbianul a vorbit urât despre cel mai bun manager din lume timp de doi ani consecutivi (2019 și 2020).

Columbianul a avut o mulțime de probleme cu managerul neamț. „El mă dorea foarte mult în echipă, dar a fost un sezon dezastruos, am simțit că am ajuns într-un film greșit”, a spus Ramos, care s-a întors între timp acasă și joacă pentru America Cali.

"Din păcate, după câteva meciuri, practic nu am mai jucat. Klopp a avut mai multă încredere în alți jucători. A spus că nu m-am antrenat suficient de bine. Și, deși am învățat multe de la Klopp, i-am simțit încrederea doar la început”, a povestit sud-americanul.

Bayer, care luptă cu Borussia pentru locul 2, este pe val. N-are nimeni cifrele „aspirinelor”, în ultimele 5 etape din Bundesliga.

Echipa a adunat cele mai multe puncte, 13 (4 victorii și o remiză), dintre cele 18 formații.

Leverkusen este o mașină de goluri, de 5 jocuri: 4-2 cu Stuttgart, 5-2 cu Dortmund, 5-1 cu Augsburg, 2-1 cu Borussia Monchengladbach și 2-2 cu Union Berlin. Goluri încasate, dar și multe înscrise. 18 goluri în 5 meciuri, o medie de peste 3,6 goluri pe meci.

Leverkusen s-a plictisit de Europa League, unde este calificată direct în optimile de finală, după ce a câștigat lejer Grupa G, lăsând în urmă formații precum Betis Sevilla, Celtic Glasgow și Ferencvaros Budapesta. Și vrea mai mult, iar mai mult înseamnă Liga Campionilor.

Cifrele impresionante ale echipei l-au propulsat pe golgheterul de la Euro, cehul Schick, pe locul 2 în topul la zi al marcatorilor din Bundesliga, cu 19 goluri, după polonezul Robert Lewandowski (26 de goluri), dar înaintea norvegianului Erling Haaland (16 goluri).

De asemenea, francezul Diaby are 10 goluri, fiind al 6-lea în ierarhia „tunarilor”.

Superbet are cota 1.9 pentru 3-5 goluri în meci.

Mainz vs Leverkusen Cotă


3-5 goluri marcate în meci
1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol