Meci de mare interes pe „Camp Nou”, joi, 17 februarie, în 16-imile de finală ale Europa League la fotbal. Se înfruntă FC Barcelona și SSC Napoli, două formații de care s-a legat destinul marelui Diego Armando Maradona. Partida începe la ora 19:45, pe arena care i-a fost casă timp de doi ani fostului star argentinian (perioada 1982-1984).

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

După epoca Barcelona, sud-americanul s-a mutat la Napoli (1984-1991), unde a scris o pagină glorioasă de istorie. Arbitrul român Istvan Kovacs va oficia la acest meci. „Centralul” din Carei a condus 6 meciuri europene în actuala stagiune.

Xavi a readus echilibrul și rezultatele la Barcelona. Echipa antrenată de fostul mare mijlocaș este mai sigură, fiind mai stăpână pe jocul combinativ, o marcă înregistrată pentru catalani, decât în „era Ronald Koeman”.

Momentele de ezitare sunt rare, iar de unul dintre acestea a profitat tocmai rivala locală, Espanyol, care duminică a condus în derby cu 2-1 până în prelungiri, când olandezul Luuk de Jong a găsit drumul spre gol (90+6) și a egalat. S-a terminat 2-2. A fost un joc cu nervi, în care fundașul-emblemă Gerard Pique s-a ales cu o eliminare, în final.

La Barcelona, deocamdată, nou-veniții Aubameyang și Traore n-au „decolat”, dar tinerii Pedri și Gavi, impuși de Xavi la mijlocul terenului, oferă deplină satisfacție.

Barcelona este pe locul 4 în La Liga, la egalitate cu campioana Atletico Madrid.

Câștigarea Europa League, după o clasare pe locul 3 într-o grupă de Liga Campionilor, ar fi un premiu de consolare pentru catalani, care au șanse mici la adjudecarea titlului în Spania, luptă care pare o „afacere” în doi: Real Madrid și FC Sevilla.

Napoli a fost prima în Serie A, dar, treptat, a alunecat pe locul 3, după AC Milan și Inter Milano.

Între cele 3, distanța este de câte un punct, campioana Inter având avantajul un meci restant. Etapa trecută, Napoli a remizat cu Inter, scor 1-1, iar Lorenzo Insigne a deschis scorul pe stadionul „Diego Maradona”.

Micuțul atacant, aflat de un deceniu la clubul de lângă Vezuviu, a atins cota 116 goluri marcate la Napoli, cu unul mai mult decât legendarul Maradona.

Căpitanul-simbol al napoletanilor va pleca, în vară, de la Napoli la formația canadiană FC Toronto, pentru o aventură în campionatul MLS.

Contra Interului, Lorenzo a înscris de la punctul cu var, specialitatea lui. În această ediție de campionat, Insigne are 6 goluri realizate de la 11 metri, toate pe stadionul „Diego Maradona”.

Niciun alt jucător nu mai are această cifră, din primele 5 cele mai valoroase ligi ale Europei (Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța).

Napoli are ceva probleme de lot, înaintea deplasării în Peninsula Iberică. Jucătorii Politano și Lobotka sunt accidentați și nu vor putea fi utilizați de antrenorul Luciano Spaletti.

În 2020, Barcelona și Napoli s-au întâlnit în grupele Ligii Campionilor: 3-1 pentru catalani pe „Camp Nou” și 1-1 în Italia.

Superbet are cota 1.97 pentru Final 1 (câștigă Barcelona).

Barcelona vs Napoli1

Cotă 1.97


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol