În optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, austriecii de la Salzburg o provoacă pe Bayern Munchen, miercuri, 16 februarie, de la ora 22:00.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Campioana Austriei a trecut, vineri, cu 2-1, de Rapid Viena, revenind de la 0-1 pe tabelă cu goluri înscrise în repriza secundă. Are 48 de puncte în 19 meciuri de campionat, iar supremația nu-i poate fi pusă la îndoială.

Locurile 2 și 3 au câte 34, respectiv 32 de puncte, semn evident că lupta pentru titlu este decisă în Austria. În plus, Salzburg continuă cursa și în Cupa Austriei, unde s-a calificat în semifinale, urmând să dea peste Wolfsberger AC.

Salzburg nu glumește. Gruparea sponsorizată de compania Red Bull a lăsat-o în afara Ligii pe FC Sevilla, a doua forță în campionatul Spaniei, terminând grupa în spatele celor de la OSC Lille.

În grupă a mai fost echipa germană VfL Wolfsburg, așa că performanța calificării în optimile de finală nu este de neglijat.

Contra „lupilor” din Wolfsburg, Salzburg a câștigat acasă cu 3-1 și a pierdut în deplasare, scor 1-2.

Stăpâna Germaniei a suferit, sâmbătă, o înfrângere în campionat: 2-4, în deplasare, cu nou-promovata VfL Bochum. În atac, „Lewa” și-a făcut datoria, reușind o „dublă”, însă problemele mari au fost în apărare, distrugând echipa.

Bayern este una dintre cele 3 echipe care au terminat faza grupelor cu maximum de puncte, 18 (celelalte două sunt Liverpool și Ajax Amsterdam).

Salzburg vorbește bine germana, în sensul că are sub contract 3 jucători nemți (doi portari și un atacant), iar antrenorul este german: Jaissle Matthias, adus de la Hoffenheim.

Va fi și o dispută directă între marcatori fruntași în Ligă. Pentru bavarezi, polonezul Robert Lewandowski a marcat 9 goluri (doar ivorianul Sebastien Haller, de la Ajax, are mai multe - 10).

Pe locul 3, cu câte 7 goluri se situează egipteanul Mo Salah (Liverpool) și francezul Christopher Nkunku, de la RB Salzburg.

Colegul lui Nkunku, neamțul Karim Adeyemi (cu origini românești), are 3 reușite în acest sezon de Ligă.

Superbet are cota 1.75 la secțiunea GG Combo pentru pariul GG (ambele marchează).

RB Salzburg vs Bayern Munchen
Cotă


GG Combo
1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol