La Lisabona se joacă marți, 15 februarie, cealaltă „optime” de finală a zilei din Liga Campionilor. Partida începe de la ora standard, 22:00. Campioana Portugaliei, Sporting, se duelează cu o mega-putere a Angliei, Manchester City.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sporting se prezintă istovită la ora jocului. A avut o partidă teribilă, vineri seară, cu liderul campionatului intern, rivala FC Porto, în care a fost nevoită să reziste o repriză în 10 oameni. A fost eliminat Coates (minutul 49).

„Leii” au condus pe „Dragao” cu 2-0, dar „dragonii”, împinși de la spate de propriul public, au egalat până la final.

S-a terminat 2-2, cu oaspeții oarecum mulțumiți că au salvat un punct. După 22 de etape, FC Porto este prima, cu 60 de puncte, iar Sporting o secondează, cu 54 de puncte.

România nu mai are reprezentanți la Sporting de la Loți Boloni și de la Marius Niculae (de la tineret a răsărit și un anume Cristian Ponde, un mare talent, dar neîmplinit și aterizat la minuscula Farense).

Trupa din Lisabona a fost cât pe ce să-l înregimenteze, în vară, pe Radu Drăgușin, transferat de la Juventus la Sampdoria, iar acum „deturnat” spre Salernitana.

Pe când era la Juve, Ronaldo ar fi vorbit cu președintele de la Sporting, pentru aducerea lui Drăgușin, aflat pe picior de plecare de la Torino.

”În timp ce mă aflam la sala de forță cu echipa, Ronaldo mi-a spus că l-a sunat președintele lui Sporting Lisabona și s-a interesat de mine, știind că eram într-un moment în care trebuia să decidem dacă voi continua sau nu la Juve. I-am spus atunci că rămâne de văzut, nu știam încă ce va urma”, a dezvăluit Radu Drăgușin, 20 de ani, plecat din România de la Regal Sport, un club privat de fotbal din București.

City aleargă de una singură în Anglia. N-a ieșit cu punctaj maxim din grupă, dar a terminat înaintea rivalei PSG.

„Cetățenii” lui Pep Guardiola și-au etalat sâmbătă celebrul joc de posesie cu care a măcinat-o pe minuscula Norwich (locul 18 din 20 de echipe în Premier League).

S-a terminat 4-0 pentru City, care vine pe cai mari în Portugalia. Este, poate, cea mai dezechilibrată „optime” de Ligă, iar Sporting va fi preocupată să nu încaseze multe goluri.

Superbet propune, la Total Goluri Meci, cota 1.6 pentru 0-3 goluri marcate în decurs de 90 de minute.

Sporting vs Manchester City Cotă


0-3 goluri marcate în meci
1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol