PSG face vineri, 11 februarie, de la ora 22:00, ultima repetiție înaintea duelului de peste 4 zile cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor (prima manșă). Pentru partida din etapa a 24-a, parizienii ar putea menaja câțiva oameni de bază. Se știe, marele vis al șeicilor rămâne câștigarea Ligii, iar campionatul poate trece în plan secund.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

După eliminarea din Cupa Franței, învinsă la penalty-uri de Nice, PSG s-a întors nervoasă pe teren, la finalul săptămânii trecute.

A executat-o cu stil pe campioana OSC Lille, cea care i-a răpit titlul în stagiunea trecută, apoi a deposedat-o, pe 1 august 2021, de Supercupă. Acum, a fost un 5-1, cu Messi și Mbappe aflați pe lista marcatorilor. Neymar este în continuare accidentat.

Sunt și probleme. Messi tinde să devină un caz la Paris. După ce a înhățat „Balonul de Aur”, argentinianul pare că a lăsat-o mai moale. E adevărat, a fost lovit de COVID, dar perioada pe care o traverseză nu este nicidecum una de aur.

Se vorbeșe despre „căderea zeilor” în fotbalul mondial. Specialiștii au lansat o analiză comparativă, observând că atât Messi, cât și Ronaldo au dificultăți, în acest început de an.

Cei doi campioni sunt, în mod evident, pe final de carieră. Ronaldo a fost eliminat din Cupa Angliei, meci în care a ratat un penalty, iar Messi este socotit un „corp străin” la Paris, lăsând impresia că nu s-a adaptat.

Lionel Messi, în vârstă de 34 de ani, și Cristiano Ronaldo, 37 de ani, dau semne de declin. Dacă în Anglia, tabloidele îl numesc pe portughez „terminat”, la Paris destui se întreabă despre valoarea reală a transferului argentinianului, venit gratis de la Barcelona.

Părea lovitura secolului, dar cifrele sunt nemiloase cu Messi. Iar tinerii Kylian Mbappe, în vârstă de 23 de ani, și Erling Haaland, în vârstă de 21 de ani, sunt gata să-i detroneze pe cei doi, duelându-se poate, pentru alte câteva luni, cu polonezul Robert Lewandowski care, la 33 de ani, continuă să marcheze mai mult decât oricine altcineva.

„Pentru Messi, schimbarea de club a fost o experiență mai supărătoare decât pentru Ronaldo, deoarece nu a jucat niciodată în afara Spaniei și nu a trebuit să învețe o altă limbă.

Vârsta la care schimbi echipele poate să nu conteze, dar circumstanțele pot fi decisive. Îi va fi mai greu să rămână la nivelul său obișnuit, în privința obiectivelor”, crede „Lewa” despre Messi.

Clubul deținut de Emirului Qatarului conduce în clasamentul național, dar nu s-a transformat într-o putere dominatoare la nivel mondial. Cel care strălucește deasupra tuturor este Mbappe, care pregătește transferul la Real Madrid, din vară.

Impresia este că Messi nu mai este în stare să facă diferența, într-un fotbal tot mai fizic. Până acum, nu s-a văzut acea fluiditate în joc care era regulă pentru el la Barcelona. Astfel, mass-media franceză îl critică deschis, ajungând chiar să se întrebe dacă a fost o investiție bună.

Rivala de vineri a Parisului, Rennes, nu stă deloc rău în clasament. Se află pe locul 3, cu 37 de puncte. PSG are 19 puncte în plus.

În tur, Rennes a învins-o pe PSG cu 2-0. Este, de altfel, singura înfrângere pe care parizienii au suferit-o în acest sezon de Ligue 1, iar acesta este motiv de revanșă.

Superbet oferă cota 7.5 pentru 2-0 pentru PSG, la secțiunea Scor Corect.

PSG vs Rennes
Cotă


Scor corect: 2-0
7.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol