Liverpool concureză cu Chelsea pentru titlul neoficial de cea mai serioasă contracandidată a liderului Manchester City în lupta pentru coroana de campioană în Anglia. Gruparea „cormoranilor” are de furcă, joi, 10 februarie, de la ora 21:45, cu Leicester, în etapa a 24-a. Vor fi față-n față campioanele Angliei din 2020 și din 2016.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Jurgen Klopp, managerul german al „cormoranilor”, n-a ieșit la cumpărături, în pauza de iarnă. A ales să „plombeze” echipa, înregimentându-l pe columbianul Luis Diaz (25 de ani), un jucător cu profil ofensiv, în condițiile în care, în atac, Liverpool îi are deja pe Salah, Mane, Jota, Firmino, Orgi, Minamino și pe Oxlade-Chamberlain, ultimii 3 având statut clar de „rezerve”.

Adus de FC Porto în Europa de la FC Junior în schimbul a 7,22 milioane de euro, în 2019, columbianul a fost vândut, pe 30 ianuarie 2022, de liderul Portugaliei contra sumei de 45 de milioane de euro. Luis Diaz are un frate fotbalist, Jesus Diaz, legitimat la FC Barranquilla.

Înaintea meciului cu Cardiff, din Cupa Angliei, managerul german a comentat aducerea sud-americanului: „Ne-a plăcut totul la el”. Columbianul are 125 de meciuri la Porto, marcând 41 de goluri și oferind 19 pase decisive.

Cel mai mare câștig al echipei din orașul trupei Beatles rămâne revenirea în lot a superstarurilor Sadio Mane și Mo Salah, care sunt principalii oameni de gol. Cei doi au avut meci direct, duminică, în finala Cupei Africii pe Națiuni. S-a impus senegalezul.

Leicester City și-a pierdut strălucirea din sezonul 2015-2016, când, dirijată de italianul Claudio Ranieri, a reușit miracolul câștigării titlului.

„Vulpile” au fost alungate brutal, duminică, din FA Cup. Formația a părăsit rușinos competiția, eliminată de un club dintr-un eșalon inferior, dar cu o istorie uriașă, Nottingham Forest, cu 4-1.

Înainte, în Premier League, Leicester remizase cu Brighton (1-1) și pierduse cu Tottenham (2-3), ambele jocuri fiind susținute pe teren propriu.

Peste o săptămână, joi, 17 februarie, Leicester va evolua în Conference League cu danezii de la Randers, foștii adversari ai CFR-ului.

Gruparea britanică a terminat pe 3 în Grupa C de Europa League, după Spartak Moscova și Napoli.

În ultimul meci direct, Leicester a bătut-o pe Liverpool, scor 1-0, la sfârșitul anului trecut (28 decembrie). Asta după ce, în prima repriză, Salah a irosit un penalty. Cu 6 zile înainte, pe „Anfield”, Liverpool câștigase la penalty-uri, în Cupa Ligii.

Superbet oferă cota 1.42 pentru 0-4 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

Liverpool vs Leicester
Cotă


0-4 goluri marcate în meci
1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol