La mijloc de săptămână se joacă etapă de campionat în Anglia, Scoția și în România, în timp ce în Italia, Franța și în Olanda sunt programate meciuri de Cupă. În Premier League, Manchester City are meci acasă, miercuri, 9 februarie, de la ora 21:45, cu Brentford, locul 14.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Este etapa a 24-a în Anglia.Dacă City (4-1 cu Fulham, sâmbătă, în Cupa Angliei) așteaptă să treacă etapele, ca să poată ridica trofeul pentru câștigătoarea tilului, Brentford caută menținerea în elită printr-o infuzie de energie.

La echipă, tocmai a fost adus danezul Christian Eriksen. Nordicul nu a primit undă verde de la Institutul de Medicină Sportivă din Italia și nu mai putea juca la Inter, fiind considerat „impropriu pentru competiție” în Serie A, având implantat un defribilator subcutanat. Motiv pentru care a fost nevoit să schimbe țara și campionatul.

Eriksen revine în Anglia, după ce o perioadă s-a pregătit cu Ajax Amsterdam, formația de la care a plecat la Tottenham, apoi, ulterior, la Inter Milano.

Deocamdată, Eriksen n-a debutat, sâmbătă, când Brentford a fost eliminată din Cupa Angliei, scor 1-4, de Everton, trupă abia preluată de Frank Lampard.

Antrenată de un danez, Thomas Frank, FC Brentford are o colonie de danezi: portarul Lossl Jonas, fundașii Bech Sorensen Mads, Jorgensen Mathias și Roerslev Rasmussen Mads, precum și mijlocașii Jensen Mathias și Norgaard Christian. Așadar, în total, 8 danezi, cu tot cu managerul și nou-venitul Eriksen.

Intervievat de „Times”, Thomas Frank a comentat sosirea lui Christian Eriksen, fotbalist care a leșinat la Euro 2020.

„Îmi amintesc clar. Mi se face pielea de găină vorbind despre momentul când l-a văzut prăbușindu-se. A fost dramatic, am fost șocat”, își amintește Frank.

„La mijlocul lunii decembrie, l-am sunat”, a povestit Frank cum i-a venit ideea să-l aducă pe conaționalul său la echipă. „Am spus: „Ce se întâmplă, Christian? Vrei să vii la Brentford?”.

Am vorbit bine despre situație, părea interesat, vedea proiectul și o modalitate de a reveni la fotbal într-un club bun, într-un mediu bun, cu un manager pe care îl cunoaște și sperăm să-l ajutăm să revină la cel mai inalt nivel. I-am explicat ce este acest club, cultura noastră, stilul nostru de joc, ideile mele pentru el.

Ziua în care va juca va fi o zi grozavă pentru tot fotbalul, pentru că este un mare jucător, un nume grozav în toată lumea.

Mi-a spus că nu a muncit niciodată atât de mult, că nu a fost niciodată într-o formă mai bună din punct de vedere fizic, așa că eu cred că lucrul cel important este că se simte bine și că familia lui este bine, iar el este ocupat. Obiectivul lui este să joace la Cupa Mondială, asta își dorește mult”.

Brentford are o serie de 5 șecuri la rând, dar venirea lui Eriksen o poate ajuta să iasă la liman. Pe 2 ianuarie, formația a bifat ultima victorie, 2-1 cu Aston Villa.

În etapa a 20-a, cele două grupări s-au duelat la Londra, iar City, obișnuită să marcheze multe goluri la fiecare joc, a fost ținută în șat. A fost doar 1-0 pentru „cetățeni”, care nu s-au putut desfășura în voie după pauză. A marcat Phil Foden, în minutul 16.

Superbet oferă o cotă generoasă, 2.35, pentru un pariu curajos, O1+, la secțiunea Total Goluri Oaspeți (Brentford înscrie în poarta „cetățenilor”).

Manchester City vs Brentford O1+


Cotă 2.35


* cote valabile la ora publicării acestui articol