Sferturile de finală ale Cupei Italiei le cheamă la duel direct pe Inter Milano și pe AS Roma, două dintre forțele fotbalului peninsular. Jocul are loc la ora 22:00, pe terenul campioanei.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Coppa Italia este un obiectiv la care Jose Mourinho, antrenorul portughez al Romei, ține în mod special, întrucât asigură un loc în Europa League.

Nu același lucru s-ar putea spune despre milanezi, cu mintea ocupată de cu totul alte obiective. Se joacă într-o singură manșă.

În Spania, Real Madrid, Atletico Madrid și Barcelona au părăsit deja cupa națională, Copa del Rey, la fel și PSG - în Franța.

Iar Inter este din categoria celor 4 formații menționate și mizează mai mult pe titlu decât pe cupă.

Păstrarea „lo scudetto” și un drum cât mai lung în Liga Campionilor sunt prioritățile reale ale milanezilor, care vin după derby-ul din Serie A cu rivala AC Milan, de sâmbătă, pierdut cu 2-1 după ce au avut 1-0, iar jucătorii ar putea avea picioarele grele.

Cu prea multe competiții de susținut într-un ritm incandescent, este posibil ca nivelul să scadă în Coppa Italia, iar explicațiile sunt ușor de găsit.

Roma lasă în urmă un meci chinuitor. Acum 3 zile, s-a duelat cu modesta Genoa, de care n-a reușit să treacă pe teren propriu (scor 0-0).

În minutul 90+1, Nicolo Zaniolo a marcat, dar golul a fost anulat pentru fault în atac. Apoi, 4 minute mai apoi, același Zaniolo a fost eliminat.

Mourinho caută să schimbe modulul tactic, iar asta nu-l ajută să facă rezultate. Odată cu revenirea lui Pellegrini, sistemul pe care pare că vrea să-l adopte este 4-2-3-1, readucându-l pe Zaniolo în tridentul din spatele vârfului Abraham.

Ultimele meciuri directe au adus goluri multe între cele două. În 2021, în turul actualului sezon, Inter a învins la Roma cu 3-0, iar în finalul stagiunii trecute a fost 3-1 pentru milanezi, în etapa a 36-a.

Pe băncile tehnice stăteau italianul Antonio Conte, respectiv portughezul Paulo Fonseca.

Jose Mourinho și-a sărbătorit recent 59 de ani, iar într-o „fereastră” a plecat la Londra, pentru a-și vizita familia.

Din partea UEFA, lusitanul a primit cadou o minge de argint a Ligii Campionilor. Tehnicianul a mulțumit și a postat fotografia pe Instagram.

Superbet propune cota 1.95 pentru PsF X (Pauză sau Final egalitate pe tabelă).

Inter vs AS Roma PsF X


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol