Etapă intermediară așteptată cu interes sporit în campionatul de fotbal din România. Liga 1 programează marți, 8 februarie, de la ora 17:30, un duel tare între Dan Petrescu (CFR Cluj) și Ionuț Badea (UTA Arad), antrenori proveniți din generații diferite.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În timp ce Petrescu este un veteran la Cluj, Badea tocmai a debutat la Arad (1-0 cu Sepsi), înlocuindu-l pe Laszlo Balint după 1-1 cu Rapid.

Liga 1 a ajuns la runda cu numărul 25, iar CFR conduce cu 60 de puncte, urmată de FCSB - 52 de puncte.

Situația s-a complicat zdravăn pentru CFR, care credea, înaintea pauzei de iarnă, că va avea parte de un marș triumfal spre titlu.

Echipa a înregistrat sâmbătă seară, în Bănie, a treia remiză consecutivă, fiind egalată, din nou, pe final, la fel ca în jocurile cu FCSB (3-3) și cu Botoșani (1-1).

Meciul cu CS Universitatea Craiova s-a terminat 1-1, iar CFR n-are nicio victorie în meciurile oficiale din 2022.

„Preferam să câștigăm două meciuri și să pierdem unul, decât să facem 3 egaluri”, a spus, la final, Dan Petrescu, nemulțumit de programarea meciurilor, dar și de faptul că a pierdut doi jucători (Camora și Bălgrădean au fost eliminați contra Craiovei și nu vor putea fi folosiți în partida de marți).

„N-am timp să văd meciul ăsta, eu trebuie să plec acum, pentru că programarea noastră a fost făcută extraordinar. Peste două zile jucăm, le mulțumim celor care ne ajută... și vor să nu mai stăm pe primul loc. Dacă plec cu mașina, nu cu avionul, ajung cu o zi înainte de meci, adică luni.

Cum să pui marți meciul, când noi am terminat meciul duminică? Mi se pare penibil că suntem programați marți. N-am timp să mai vorbesc de meciul ăsta. Nu știu când joacă Craiova, dar noi jucăm peste două zile, dacă vi se pare corect", a spus Dan Petrescu, la finalul partidei din Bănie.

Gruparea din Gruia a plecat de la Craiova imediat după meciul cu Universitatea, cu avionul, și are la dispoziție două zile pentru a pregăti jocul de marți, cu UTA. În același timp, arădenii, care au evoluat tot sâmbătă, împotriva lui Sepsi, vor face deplasarea la Cluj cu autocarul.

În Liga 1 se joacă o etapă intermediară care poate clarifica situația de la vârful ierarhiei. Astfel, și contracandidata la titlu a CFR-ului, FCSB, va disputa 3 meciuri în decurs de o săptămână.

În plus, faptul că sunt ”ținuți în priză” i-ar putea ajuta pe clujeni, având în vedere că de la reluarea campionatului au jucat o partidă pe săptămână și nu au reușit încă să obțină vreo victorie în acest an.

CFR revine pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” după partida cu FC Botoșani. Dacă moldovenii formează o trupă de temut, arădenii nu le pot pune mari probleme ardelenilor.

Un nou pas greșit pentru campioană ar putea s-o coste liniștea în play-off.

Perfecționistul Petrescu nu va îngădui un nou moment de relaxare din partea echipei.

Se știe, echipele lui Dan Petrescu nu înscriu mult. Doar că meciurile cu Botoșani și cu Craiova le-au servit celor din Gruia ca lecție, anume că 1-0 te face să tremuri până la final.

Iar uneori, nu este un rezultat suficient pentru victorie. Acum, contra unei formații mai mici, CFR ar putea încerca desprinderea la două sau mai multe goluri pe tabelă.

Gruparea din Gruia are nevoie de performanțe, pentru a putea menține nivelul investițiilor. Salariile sunt extrem de mari, iar banii în club vin doar de pe urma rezultatelor interne (drepturi de televizare) și a victoriilor europene.

CFR Cluj, liderul din Liga 1, domină și în topul datoriilor către bugetul local al orașului Cluj. Administrația condusă de Emil Boc a publicat, la finalul lunii ianuarie, lista firmelor datoare către bugetul local al Municipiului Cluj.

Principala datoare către bugetul local este tocmai CFR Cluj. Pe primul în topul rău platinicilor se află formația patronată de Neluțu Varga. Pe 31 ianuarie 2022, CFR Cluj avea restanțe de 1.796.068 de lei, adică 363.000 de euro.

În Gruia sunt probleme mari cu banii. Președintele Cristi Balaj a recunoscut că jucătorii nu și-au primit salariile în ultimele 3 luni.

Ultimele 3 rezultate între cele două au fost 1-0. În 2021, UTA a fost de două ori gazdă și a cedat de fiecare dată. În 2020, golul lui Ioan Hora a decis meciul din etapa a 11-a a campionatului, aducând celor de la UTA un succes mare pe terenul CFR-ului.

Superbet are cota 1.65 pentru 2-4 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

CFR Cluj vs UTA Arad
Cotă


2-4 goluri total în meci
1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol