În NBA, campionatul nord-american de baschet, luni noapte (marți, 8 februarie, de la ora 3:00 în România) se dispută un meci de mare interes. Vor sta față-n față Chicago Bulls (Conferința de Est, 33 de victorii-20 înfrângeri) și Phoenix Suns (Conferința de Vest, 42-10).

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform specialiștilor, Phoenix Sus are a 3-a șansă la titlu (după Brooklyn Nets și după Golden State Warriors) și a doua la câștigarea Conferinței de Vest.

„Taurii” n-au emoții să prindă play-off-ul (clasarea între primele 8). Sunt prevăzuți cu a 5-a șansă la câștigarea Conferinței de Est.

Chicago Bulls beneficiază de un trio de vis în ofensivă, DeMar DeRozan-Nikola Vucevic-ZachLaVine. Primul a venit de la San Antonio Spurs, supărat că fost silit să plece de la Toronto Raptors tocmai înainte de sezonul în care canadienii au câștigat titlul, fiind vorba despre un schimb cu Kawhi Leonard.

Nici muntenegreanul Vucevic n-avea viitor la Orlando Magic, unde juca din 2012, așa că a decis să schimbe aerul.

Phoenix Suns este prima formație din NBA care a ajuns la 40 de victorii în sezonul regulat, performanță deschisă de o serie de 11 victorii. Suns este condusă de un super-Devin Booker.

Totul începe însă cu veteranul Chris Paul (CP3), care, la 36 de ani, are un alt sezon magic.

„Avem o echipă completă. Adversarii nu se mai pot concentra doar pe mine și pe Booker. În fiecare seară, există cineva dintre noi capabil să facă diferența”, spus Paul, făcând revenire, printre alții, la pivotul Deandre Ayton, revenit după o perioadă de accidentări care l-a ținut pe bară timp de 7 meciuri.

Centrul asigură multe recuperări și are o medie de peste 16 puncte pe meci.

În extra-sezon, conducerea l-a adus în Arizona și pe pivotul-veteran McGee.

Până și congolezul Biyombo, înregimentat la începutul lunii ianuarie pentru a compensa absențele provocate de COVID, s-a descurcat foarte bine, când s-a apelat la el, mulțumindu-l pe antrenorul Monty Williams.

Suns și Warriors s-au distanțat în Conferința de Vest.

„Acum, toată lumea ne respectă și găsește motivații suplimentare împotriva noastră. Asta este bine pentru noi, dobândim astfel o mare maturitate și forță mentală care ne vor ajuta în restul sezonului”, spune tehnicianul Williams, care a dus echipa, în stagiunea trecută, până în finala NBA, la un pas de Trofeul Larry O'Brien.

Există vreo rețetă miraculoasă? „CP3 (n.r. - Chris Paul) încearcă în toate felurile să ne facă pe toți vegani...”, glumește Booker. Suns formează o trupă solidă, cu un lot bine garnisit și cu un antrenor excelent pregătit și respectat de vestiar.

De la aceeași oră cu meciul din Chicago, pe arena „Paycome Center” din Oklahoma se dispută partida dintre Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors.

Se înfruntă o formație care n-are pretenții prea mari în acest sezon și o favorită la inelele de campioană (40-13, locul 2 în Conferința de Vest).

Vremurile de aur s-au dus pentru OKC. Au plecat, rând pe rând, Kevin Durant, Russell Westbrook și James Harden. Chiar și congolezul Serge Ibaka era piesă grea.

Condusă de Stephen Curry, liderul all-time al aruncărilor de 3 puncte, Golden State și-a revenit, după o stagiune de tranziție.

Odată cu echipa a renăscut și un alt trăgător de elită, Klay Thompson, întors pe parchet după o accidentare care l-a ținut pe margine mai bine de doi ani.

Superbet oferă cota 1.6 pentru victorie Phoenix Suns.

Chicago Bulls vs Phoenix Suns 2


Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol