FC Botoșani, a patra forță a campionatului intern, o pune la grea încercare pe Dinamo, luni, 7 februarie, de la ora 19:55, în epilogul etapei cu numărul 24 din prima divizie de fotbal a României.

Foto:

Moldovenii au 38 de puncte și par siguri de locul lor în play-off. Runda trecută, Botoșani a smuls un egal prețios în Gruia, acolo de unde este greu să pleci neînvins.

Mașinăria lui Marius Croitoru continuă să producă rezultate și să ofere produse pentru vânzare.

Gigi Becali (63 de ani), finanțatorul celor de la FCSB, crede că Marius Croitoru (41 de ani), antrenorul lui FC Botoșani, are o capacitate specială de a descoperi jucători talentați.

Fost jucător la Steaua, Marius Croitoru este aproape să o ducă pe FC Botoșani în play-off pentru al treilea sezon la rând.

Antrenorul clubului moldovean mai are o calitate aparte, în viziunea lui Gigi Becali, aceea de a recruta fotbaliști anonimi și de a le ridica nivelul. A fost și cazul lui Malcom Edjouma (25 de ani), mijlocașul transferat zilele trecute la FCSB.

„Eu cred că el are ceva, un dar special. Noi nu putem să ne dăm seama ce face el. Are un dar special de la Dumnezeu. Nu glumesc!

Nu se poate să vinzi mereu jucători, dar echipa ta să nu clacheze spre B. A mai fost și Keyta la ei, l-am vrut și pe ăla, apoi pe Ongenda. Dar cum, tu îi tot vinzi, apoi scoți mereu alții? Ceea ce face el, doar el poate”, a spus latifundiarul.

Gigi Becali a recunoscut că, la un moment dat, l-ar dori pe Marius Croitoru la FCSB: „A fost și el pe listă, el și Poenaru. Sunt pe lista mea ca viitori antrenori”.

De la reluarea campionatului, Botoșani a învins-o pe Sepsi și a rezistat contra campioanei. Iar în perioada de pregătire, a cedat doar în fața formației Lechia Gdansk (Polonia).

Cel mai important este că Botoșani n-a mai pierdut în jocurile oficiale de pe 21 noiembrie, 1-3 cu FCSB.

Echipa rămasă în prima divizie să apere onoarea Moldovei are, totuși, un golaveraj fragil, 23-20. Apărarea este la nivelul FCSB-ului, dar atacul este mai slab decât al celor de la Sepsi (24).

La Dinamo, prima victorie cu Flavius Stoican pe bancă întârzie. Dinamo are 12 puncte.

Doar Academica Clinceni stă mai rău (11 puncte). Cu 48 de goluri încasate, gruparea „câinilor roșii” are cea mai perforată defensivă.

A luat 9 goluri doar de la FCSB. Atacul este egal cu al „lanternei” Academica. Doar Chindia (14 goluri) este mai slabă, la acest capitol.

În tur, FC Botoșani a învins cu 2-1. După 18 minute conducea cu 2-0, dar s-a relaxat, iar Torje a redus din diferență în minutul 85, făcând palpitant finalul de meci.

Superbet are cota 2.05 la O1+ Total Goluri Oaspeți (cel puțin un gol Dinamo).

FC Botoșani vs Dinamo O1+


Cotă 2.05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol