FCSB reia cursa de urmărire a liderului CFR Cluj și poate reduce diferența la șase puncte în cazul unui succes. Gruparea bucureșteană joacă duminică, 6 februarie, de la ora 19:55, în etapa a 24-a. Are o misiune facilă, contra unei echipe în criză, Craiova familiei Mititelu, dar care dă semne de viață de o rundă încoace.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

FCSB a trecut cu bine peste derby-ul cu Dinamo, câștigat cu 3-0 în „Groapă”, cu tânărul Ianis Stoica din nou pe lista marcatorilor. Împotriva rivalei tradiționale, FCSB are un golaveraj impresionant în acest sezon: 9-0 în două meciuri.

Formația lui Toni Petrea s-a bucurat, apoi, că FC Botoșani a împiedicat-o pe CFR să mențină ecartul de 10 puncte.

Moldovenii au marcat în Gruia și au scors o remiză care o ajută mult pe FCSB.

Vicecampioana se gândește că, dacă ar începe mâine play-off-ul (se înjumătățesc punctele), distanța față de campioană ar putea fi de numai 3 puncte (cu un succes contra FC U Craiova 1948, desigur).

FCSB a fost pe cale să rămână fără „secundul” Mihai Pintilii, omul de legătură al patronului la echipă și probabil viitorul „principal” de la FCSB, după ce-și va obține licențele.

Fostul mijlocaș a fost dorit de Edi Iordănescu în staff-ul său de la echipa națională, dar a respins propunerea.

FCSB a mutat și pe piața transferurilor. Malcom Edjouma (25 de ani), al cărui transfer de la Botoșani la FCSB a fost rezolvat, îi va lua locul în primul „11” al echipei roș-albastre lui Adrian Șut (22 de ani).

Gigi Becali a perfectat astfel primul transfer la iernii, în timp ce negocierile cu UTA pentru atacantul David Miculescu s-au împotmolit. La FCSB ajunge, așadar, doar Malcom Edjouma, jucător în schimbul căruia vicecampioana le va plăti celor de la FC Botoșani în jur de 350.000 euro.

Edjouma, jucător apreciat de patronul Gigi Becali, va beneficia de statutul de titular la FCSB.

Astfel, Adrian Șut, „închizătorul” titular în ultimele luni, iese din schemă.

„Îl mai las două meciuri (n.r. la Botoșani) și vine. A semnat pe 4 ani. Eu visam de mult timp la un jucător închizător care să urce cu mingea la picior, să dea goluri. Eu nu mai dau bani pe jucători, dar el e ieșit din comun el. Nu o să mai fie Șut titular”, a declarat Gigi Becali.

Adrian Șut reprezinta unul dintre „pariurile” latifundiarului. În vara lui 2021, Becali spunea despre mijlocaș că va fi „cel mai mare fotbalist al României” și că „este 5 clase peste Pintilii, vede bine jocul și pasează într-o fracțiune de secundă”.

Craiova dă impresia că s-a pus pe picioare cu victoria din meciul cu FC Argeș.

A fost primul succes al lui Nicolo Napoli de la revenirea în Bănie. A fost un 1-0 chinuit, dar necesar, iar echipa a urcat la borna 22 de puncte, lăsând-o pe Dinamo la 10 puncte în spate.

Mai mult ca sigur, Craiova vine în București decisă să se apere. Tehnicianul italian a recunoscut că o remiză i-ar pica de minune, însă este realist și știe că acest țel este de domeniul miracolului. Totuși, și-a făcut singur curaj și speră.

În tur, FCSB s-a impus cu 1-0 prin penalty-ul transformat de Claudiu Keșeru.

Între timp, Keșeru a picat în dizgrație. Spre deosebire de Constantin Budescu, nu poate pleca la altă formație, pentru că ar bifa a treia echipă într-un singur sezon, lucru nepermis de regulament.

Superbet are cota 1.9 pentru 0-2 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

FCSB vs FC U Craiova 1948 Cotă


0-2 goluri în meci
1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol