În Copa Del Rey, joi, 3 ianuarie, de la ora 22:30, formațiile de fotbal Athletic Bilbao și Real Madrid se înfruntă în sferturile de finală, în Țara Bascilor, într-o dispută cu o singură manșă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Bilbao este o specialistă a Cupei Spaniei la fotbal. A disputat ultimele două finale ale competiției, ambele pierdute în fața unor rivali puternici, Real Sociedad (ediția 2019-2020) și Barcelona (2020-2021).

Dacă luăm în calcul ultimele rezultate din campionat, Bilbao stă un pic mai bine. Are două victorii și o remiză.

În acest interval, Real Madrid s-a poticnit de două ori: are o singură victorie, un egal și o înfrângere.

După 22 de etape, Real este tot prima în clasament, cu 50 de puncte, urmată de Sevilla (46 de puncte).

Athletic Bilbao este pe locul 9, cu 31 de puncte. Iar ultimul eșec în La Liga datează de pe 22 decembrie 2021, 1-2 tocmai cu Real Madrid.

La jumătatea lunii trecute, cele două s-au înfruntat în finala Supercupei Spaniei, 2-0 pentru Real Madrid (goluri Modric și Benzema).

S-a jucat la Riad, cu 30.000 de spectatori în tribune. Acum, Bilbao are 6 absențe din formula de bază, printre care și liderul Muniain.

La Madrid, singurele subiecte mai aprinse de discuție sunt Mbappe și Haaland. Publicația germană „Bild” a dezvăluit detaliile acordului-șoc dintre Real Madrid și Kylian Mbappe, starul lui Paris Saint-Germain și al naționalei Franței.

Astfel, atacantul francez în vârstă de 23 de ani, care va deveni liber de contract în vară, va semna în viitorul sezon cu gruparea de pe „Santiago Bernabeu” un contract faraonic, cu un salariu de 50 de milioane de euro pe an.

Ceva emoții sunt pentru italianul Carlo Ancelotti, care a revenit vara trecută la Real Madrid, echipă cu care a câștigat Supercupa Spaniei și pe care a reușit să o ducă pe primul loc în clasamentul din La Liga, să o califice în optimile Champions League și în sferturile Cupei Spaniei.

„Don Carlo” este protagonistul unui moment fără precedent în fotbal. Tehnicianul se află în atenția celor de la UEFA, care l-a avertizat că nu va putea sta pe banca echipei sale la meciurile din Liga Campionilor.

Asta pentru că i-au expirat licențele de antrenor, pe care trebuie să și le reînnoiască prin susținerea unui examen.

Potrivit presei din Italia, Ancelotti ar fi fost înștiințat de UEFA cu privire la procedura pe care trebuie să o respecte.

Oficialii celor de la Real Madrid nu sunt, însă, de acord cu anunțul forului european cu privire la antrenorul care a câștigat de-a lungul carierei 21 de trofee.

Șefii „galacticilor” sunt de părere că UEFA exagerează și ar fi încercat să discute cu oficialii forului despre acest subiect, până în acest moment cele două părți nereușind să ajungă la un acord.

Următoarele meciuri ale celor de la Real Madrid în Champions League sunt duelurile din optimi cu PSG. Meciurile se vor disputa pe 15 februarie și pe 9 martie.

La meciul amintit deja, din 22 decembrie 2021, cu Bilbao gazdă, Real Madrid s-a impus pe „San Mames” cu 2-1. Era etapa a 21-a din La Liga, toate golurile fiind marcate în prima repriză.

Superbet oferă cota 1.7 pentru PsF X (Pauză sau Final X - egal la pauză sau la final).

Athletic Bilbao vs Real Madrid
PsF X


Cotă 1.7


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol