În prima divizie de fotbal din Portugalia, lupta pentru prima poziție în clasament se poartă în ritm susținut. Toate cele 3 forțe ale campionatului sunt în formă, FC Porto, Sporting Lisabona și Benfica Lisabona, dovadă rezultatele din Europa.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

​În etapa a 20-a, Benfica o așteaptă pe „Da Luz” pe incomoda Gil Vicente, miercuri, 2 februarie, de la ora 21:00.

Gruparea „vulturilor” l-a demis pe Jorge Jesus și l-a instalat pe Nelson Alexandre da Silva Verissimo, o soluție internă, tehnicianul fiind promovat în decembrie 2021 de la Benfica B.

O variantă de compromis, după ce lusitanii au fost pe cale să dea o lovitură de imagine prin înscăunarea italianului Andrea Pirlo, demis de la Juventus Torino pentru rezultate necorespunzătoare. Până la urmă, varianta a picat.

Lucrurile nu decurg așa cum ar trebui la trupa din Lisabona. Benfica (44 de puncte) se uită de jos în sus la rivalele FC Porto (53) și campioana Sporting (47).

Dovadă că, sâmbătă seară, a cedat acasă în fața campioanei Sporting, în Cupa Ligii, 1-2, după ce a pornit ca din pușcă și a condus cu 1-0 la pauză.

Marea satisfacție a grupării portugheze este că merge mai departe în optimile de finală ale Ligii Campionilor, terminând grupa după Bayern Munchen, dar înaintea Barcelonei și a trupei ucrainene Dinamo Kiev. Se va duela cu Ajax Amsterdam, pentru un loc în sferturile de finală.

Portugalia este cu două formații în „optimile” Ligii: Sporting Lisabona se va lupta cu Manchester City.

Gil Vicente este o formație în formă. Ocupă locul 5, după cele 3 mari forțe și după Sporting Braga, o altă echipă obișnuită cu cupele europene.

Gil Vicente are 30 de puncte, iar în ultimele 4 runde a înregistrat o remiză și 3 victorii.

Superbet are cota 1.77 la secțiunea Prima Repriză, pariul „I 1” (conduce Benfica la pauză).

Benfica Lisabona vs Gil Vicente
I 1


Cotă 1.77


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol