Cele mai bune echipe ale momentului în Hexagon se provoacă luni, 31 ianuarie, de la ora 22:15, în optimile de finală ale Cupei Franței. Se joacă într-o singură manșă, pe terenul vicecampioanei.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

PSG a „ucis” concurența în Ligue 1, campionat în care s-au jucat 22 de etape.

Are 53 de puncte și este urmată de Nice, 42 de puncte, și de la Olympique Marseille, 40 de puncte.

Ce mai contează, în plan intern, este doar Cupa Franței (Cupa Ligii a fost desființată în Franța), unde una dintre PSG și Nice va fi eliminată, înainte de sferturile de finală.

Pe banca echipei din Nisa se află Christophe Galtier. Antrenorul de 55 de ani a fost la Lille în sezonul trecut, când le-a „furat” titlul parizienilor, după un duel purtat până în ultima etapă.

Cel mai bun marcator de la Nice este acum Amine Gouiri, cu 10 goluri marcate în campionat, la fel ca și Kylian Mbappe. Un algerian, Delort, are 8 goluri și a sprijinit echipa din sudul Franței să se salte în clasament.

Povestea din spatele plecării turbulente a lui Christophe Galtier de la Lille a fost dezvăluită de publicația „L’Équipe”.

Ruptura s-a produs după ce relația cu președintele clubului Lille, Olivier Létang, s-a deteriorat. S-a ajuns acum ca antrenorul să fie huiduit de fanii de pe stadionul „Pierre-Mauroy”.

În dimineața de după câștigarea titlului cu Lille, Galtier și Létang au avut o întâlnire în biroul acestuia din urmă, în care președintele a spus că și-ar dori ca managerul să rămână.

Galtier a părăsit întâlnirea, cerând timp să reflecteze. La un moment dat al întâlnirii, a primit un sms de la un director al echipei italiene Napoli - club din Serie A interesat de serviciile lui - pe care i l-a arătat imediat ​​lui Létang: „Uite, chiar și Napoli ne felicită”.

Mai târziu, Galtier a acordat un interviu în „L’Équipe” în care a declarat că va părăsi clubul, cu condiția ca publicația să aștepte ca el să-i spună despre asta lui Létang, înainte de apariția declarației în presă.

Nice a trebuit să plătească pentru a-și asigura serviciile lui Galtier. Clubul din sudul Franței a trimis, inițial, o ofertă de transfer pentru Galtier și pentru trei membri ai staff-ului său - dintre care doi nu au fost lăsați să plece.

Antrenorului principal i s-a permis să plece de la Lille în schimbul sumei de 4 milioane de euro. Asta nu i-a căzut bine lui Galtier, care a plecat certat cu oficialii de la Lille.

„Mă voi întâlni cu Olivier Létang? Nu văd rostul”, a comentat recent tehnicianul, încă un semn că a rămas în relații reci cu șeful de la Lille.

Galtier și-a dovedit priceperea și la Nice, club care, în stagiunea trecută, a migrat pe la mijlocul clasamentului cu românul Adrian Ursea pe bancă. În acest moment, Nice se uită de sus la Lille, fosta echipă a lui Galtier în Ligue 1.

În ultimul meci direct dintre PSG și Nice, pe 1 decembrie 2021, echipele au remizat pe „Parc des Princes”, scor 0-0. În sezonul trecut, în etapa a 25-a de campionat, parizienii s-au impus cu 2-1.

Superbet are cota 1.7 la secțiunea GG Combo pentru GG (Ambele Marchează).

PSG vs Nice
GG Combo


Cotă 1.7


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol