Campioana o primește acasă, în Gruia, luni seară, pe FC Botoșani, de la ora 20:00, în epilogul etapei a 23-a din Liga 1 la fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Pare să fie o luptă doar în doi în fruntea clasamentului. CFR Cluj (58 de puncte) are acum un avans de 7 puncte față de FCSB, dar antrenorul Dan Petrescu a răbufnit duminică seară, pentru faptul că echipa a fost egalată în prelungiri. „Nu merităm să câștigăm titlul”, a spus „Bursucul”.

„E clar că, dacă la începutul meciului spuneai că facem egal, aș fi fost fericit, dar am avut 2-1 și 3-2. E prima oară în 5 ani când suntem egalați.

Sunt trist și supărat. Fac două schimbări și fundașul care intră nu sare (n.r. - Mike Cestor). Regret că am făcut acea schimbare acum. Sunt supărat pe toată lumea. Poate când mă voi calma voi aprecia acest punct.

Debeljuh a avut problema aia cu mine la început, dar de atunci se antrenează excelent. E greu să găsești așa jucători. Să rămână umil și să nu și-o ia în cap”, a reacționat Dan Petrescu.

Chiar dacă echipa lui are 7 puncte în fața lui FCSB, reputatul tehnician se teme că nu va putea pune mâna pe trofeu.

„Când ai 3-2 în minutul 90+2 nu ai voie. Când dai 3 goluri cu FCSB trebuie să câștigi. Așa titlul se duce la altcineva, dacă vom continua așa. Nu ai voie! FCSB arată foarte bine. Dacă ne bat în cele două meciuri, câștigă clar campionatul. Noi avem program mai greu.

Dacă vrem să facem față în campionat și în Europa, trebuie să ne apărăm mai bine. E clar că Vinicius e un jucător bun, i-a ajutat. De la mijloc în sus, ei au 10 jucători foarte buni, se pot bate cu oricine. La cel lot au, pot câștiga multe meciuri”, a răbufnit Petrescu.

FC Botoșani este pe locul 4, cu 37 de puncte, cu 21 de puncte mai puțin decât are liderul CFR Cluj.

În tur, la Botoșani, în etapa a 8-a, moldovenii s-au impus cu 1-0, întrerupând seria de 7 victorii la rând a ardelenilor. Era primul meci al lui Dan Petrescu de la revenirea în Gruia (l-a înlocuit pe Marius Șumudică), iar eșecul nu i-a picat deloc bine antrenorului.

Acum, dorința de revanșă este imensă pentru Petrescu. În Moldova, formația lui a suferit una dintre cele două înfrângeri pe care CFR le are în actuala stagiune. Cealaltă i-a fost pricinuită de Rapid.

Superbet are cota 1.6 pentru victorie CFR Cluj.

CFR Cluj vs FC Botoșani
1

Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol