​Campionatul de fotbal din Grecia aduce în prim-plan formația lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, care înfruntă acasă, pe stadionul „Toumbas”, campioana Olympiakos Pireu, duminică, 30 ianuarie, de la ora 19:30, în etapa a 20-a. Între cele două formații sunt 9 puncte diferență.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După ce a refuzat naționala României, Răzvan Lucescu se concentrează pe munca de la echipa de club.

Și se descurcă minunat, cu precădere în această perioadă a sezonului. Practic, PAOK este cea mai în formă formație a campionatului, singura numai cu victorii în ultimele 5 etape.

Celelalte formații au înregistrat diverse sincope. Olympiakos are două remize, AEK Atena are două eșecuri, iar Panathinaikos - o remiză și un eșec.

PAOK are 37 de puncte și a dat-o jos de pe locul 2 pe AEK Atena, care s-a oprit la 36 de puncte. Liderul Olympiakos, 46 de puncte, pare greu de prins, dar meciurile decisive sunt programate în play-off.

Față de alte vremuri, Lucescu junior și-a schimbat complet strategia. Nu mai este „regele remizelor”, precum la Rapid sau în primul mandat la PAOK.

Acum, are doar un egal, în 18 etape. Iar PAOK este, de departe, formația cu cel mai bun atac, 40 de goluri înscrise (AEK are 32 de goluri marcate).

Slovenul Jasmin Kurtic, adus la Salonic de la Parma, este golgheterul campionatului, cu 13 reușite.

Olympiakos, cu portughezul Pedro Martins pe bancă, n-are niciun eșec în campionat: 14 victorii și 4 remize.

Atacul nu este unul strălucitor, 30 de goluri (cel mai bun marcator este marocanul Youssef El-Arabi, cu 9 reușite), dar defensiva excelează: doar 9 goluri încasate.

Se confirmă astfel teoria că atacul vinde biletele, dar apărare este cea care câștigă titlurile.

În Grecia, primele 6 merg în play-off, iar locurile 7-14 susțin partide pentru play-out.

În meciul-tur, Olympiakos a dispus cu 2-1 de PAOK. Tot în 2021, pe 25 mai, PAOK a dispus de Olympiakos cu 2-1, în finala Cupei Greciei.

Pe banca trupei din Salonic se afla atunci uruguayanul Pablo Garcia, fost jucător la Real Madrid (2005-2008), dar și fost jucător la PAOK (2008-2013).

Superbet propune cota 1.52 pentru Șansă Dublă la Final - X2 (remiză sau câștigă Olympiakos Pireu).

PAOK vs Olympiacos
X2


Cotă 1.52


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol