​Liga 1 la fotbal propune un duel interesant între bucureștenii de la Rapid și arădenii de la UTA, sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 20:00, în etapa a 23-a.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Rapid a pierdut etapa trecută, una la finele căreia nu s-a ales cu niciun punct.

A mers în Bănie sigură că oltenii vor intra pe teren cu mulți juniori, după ce oficialii adversarilor s-au plâns că au lotul decimat de COVID. În realitate, CS Universitatea Craiova s-a prezentat cu formula de bază și a învins cu 1-0, fără să le ofere giuleștenilor prea mult timp de reacție.

Între cele două formații există o distanță de 5 puncte în clasament. Rapid este prima de „sub linie”. Ocupă locul 7, cu 32 de puncte. A marcat 26 de goluri și a primit 22. UTA stă pe locul 9, cu 27 de puncte, golaveraj 17-16.

Victoria este obligatorie pentru elevii lui Mihai Iosif, pentru ca echipa să nu piardă contactul cu zona play-off. Iar conjunctura îi este favorabilă Rapidului: la UTA mocnește scandalul.

Spiritele s-au încins la Arad după meciul cu Gaz Metan Mediaș, câștigat de ardeleni cu 1-0. La final, suporterii „roș-albilor” au lovit cu pumnii și cu picioarele în ușile vestiarului și au cerut demisia antrenorului Laszlo Balint, unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din campionat.

Balint s-a arătat dispus să se dea la o parte. Mai ales dacă lucrurile nu vor merge bine în continuare. Așadar, va conta mult reacția echipei în partida cu Rapid. Un eșec ar putea constitui brânciul decisiv pentru antrenor și ar adânci problemele echipei, sporind conflictul cu galeria.

La o oră după ce s-a terminat partida cu Mediaș, Balint le-ar fi comunicat celor din conducere că demisionează.

Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA, alături de Bogdan Apostu, agentul care s-a ocupat de multe transferuri și iarna aceasta la gruparea arădeană, nu i-au acceptat cererea lui Balint și i-au spus că trebuie să ducă munca mai departe.

„Nu am făcut niciun gest, dar când sunt înjurat de familie e normal să plec. Am vrut să fiu civilizat mereu, eu îi înțeleg, sunt nervoși, sunt reacții la cald, sunt frustrați. Și noi căutăm soluții să ieșim din acest moment greu.

Dacă se consideră că Balint e principala problemă la UTA, nu am ținut niciodată de scaun. Am contract până în vară, vreau să îl duc la bun sfârșit, dar nu voi accepta să ies pe stradă și să fiu înjurat”, a spus Balint, la final.

Balint a subliniat că nu vrea să cedeze în fața presiunilor, mai ales că simte că echipa își va reveni.

„Mi-am sacrificat mult din energia mea, din sufletul meu pentru această echipă, vreau să o fac în continuare, dar nu să mi se înjure familia. Pe undeva, e de înțeles, sunt reacții la cald, iar eu am evitat să se nască un conflict și de aceea am preferat să plec din fața fanilor.

Nici pentru mine nu e o situație plăcută, dar eu nu am de gând să cedez la primul moment de greutate. Simt acum că nu mai e susținere din partea fanilor, dar nu cred că e o tragedie.

Nu suntem pe ultimul loc, nu vom ajunge acolo, în zona fierbinte. Într-adevăr, s-a îndepărtat play-off-ul, dar vreau să cred că vom merge mai departe cu încredere. Această echipă poate mult mai mult și va arăta mai bine”, a mai declarat Balint.

Ce-i înfurie pe fani? Arădenii au terminat anul 2021 cu 8 meciuri la rând fără victorie: 4 egaluri și 4 eșecuri. Laszlo Balint a căutat să îndrepte busuiocul în pauza competițională. Jocurile de pregătire au arătat însă multă fragilitate defensivă.

În 3 meciuri amicale, UTA a încasat 8 goluri: 1-4 cu RSC Charleroi (Belgia), 2-1 cu Pelican (Gabon) și 1-2 cu FC Aarau (Elveția). Prima partidă de la reluarea campionatului n-a arătat o echipă a celor de la UTA capabilă să rupă norii.

În tur, la Arad, cele două formații au făcut spectacol. Golurile lui Albu din prima repriză au adus-o pe Rapid în avantaj, dar Hora (82 - penalty) și Antal (86) au întors soarta partidei. S-a terminat 2-2, scor care n-avea cum să-i mulțumească pe vizitatori.

Superbet oferă cota 1.5 pentru O1+ (Total Goluri Oaspeți).

Rapid vs UTA Arad O1+


Cotă 1.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol