Derby pentru play-off între Sepsi Sfântu Gheorghe și CS Universitatea Craiva, vineri, 28 ianuarie, de la ora 20:00, în deschiderea etapei cu numărul 23 din campionatul de fotbal al României.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Cu italianul Cristiano Bergodi pe bancă, Sepsi marchează puțin sau chiar deloc. Dar și primește greu gol.

A început anul cu un eșec, 0-1 cu FC Botoșani, după două remize în final de 2021: 1-1 cu FC Argeș și 0-0 cu FCSB. Echipa este pe locul 10, cu 26 de puncte (golaveraj 21-19).

Oltenii au jucat teatru săptămâna trecută, anunțând că au aproape toată echipa decimată de COVID. Realitatea din teren a fost alta, trupa din Bănie etalând cea mai bună formulă de joc și câștigând contra Rapidului cu scorul de 1-0.

Sunt în grafic, pe locul 5, cu 35 de puncte, la egalitate de puncte cu Farul Constanța. Primele 6 merg în play-off.

Acum, în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, oltenii lui Laurențiu Reghecampf se vor izbi de ambiția lui Cristiano Bergodi.

Italianul de 57 de ani a fost ușor îndepărtat de la Craiova. Fostul jucător de la Lazio a fost numit antrenor la Universitatea pe 7 mai 2020. Italianul s-a luptat pentru titlu până în ultima etapă, când a jucat „finala” campionatului cu CFR Cluj, scor 1-3.

A fost dat afară, după ce patronul Mihai Rotaru i-a tot căutat nod în papură, în ciuda parcursului bun al „alb-albaştrilor”.

„Am avut unele probleme cu conducerea, deşi parcursul a fost unul pozitiv. Am avut 14 victorii, 3 înfrângeri şi cea mai bună apărare din campionat.

Eram primii în clasament, dar meritele nu-mi erau recunoscute, patronul era mereu nemulţumit de câte ceva. Nu vedeam nicio satisfacţie”, s-a plâns Cristiano Bergodi, în presa italiană.

Bergodi a avut două serii de excepţie pe banca Universităţii Craiova, de 6 victorii consecutive, respectiv de 7 victorii la rând, dar şi două momente critice: cel în care a pierdut meciul de titlu, pe teren propriu, cu CFR Cluj, şi eliminarea din primul tur preliminar al Europa League, în faţa georgienilor de la Lokomotiv Tbilisi.

Craiova era atunci a 7-a echipă din România pe care o antrena Bergodi, după FC Național, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș și FC Voluntari. A urcat în barca celei de-a 8-a, Sepsi, unde, deocamdată, are destul succes.

În tur, în etapa a 8-a, a fost 1-1, ambele goluri fiind marcate în prima repriză (gazdele au ratat și un penalty, în minutul 79, prin brazilianul Gustavo, tocmai cel care egalase). Între timp, în pauza de iarnă, Sepsi l-a adus tocmai de la Craiova pe stoperul Mihai Bălașa.

Superbet are cota 1.6 pentru PsF X (remiză la Pauză sau Final).

Sepsi vs CS U Craiova
PsF X


Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol