Jupiler Pro League, prima divizie de fotbal din Belgia, programează joi, 27 ianuarie, de la ora 21:45, derby-ul campionatului. Este duelul dintre principalele candidate la titlu: campioana în exercițiu, FC Bruges (locul 3), și liderul detașat al ligii, Royale Union SG. Meciul are loc în etapa a 24-a, cu 10 etape rămase de jucat din sezonul regulat.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Bruges a fost eliminată din Liga Campionilor, ocupând ultimul loc în grupa cu Manchester City, PSG și cu Leipzig, și se poate focusa exclusiv pe campionat, în tentativa de a-și păstra coroana.

Noul an a adus noutăți însemnate la trupa din Bruges. În primele zile din 2022, formația belgiană a anunţat numirea olandezului Alfred Schreuder în funcţia de antrenor principal, înlocuindu-l pe belgianul Philippe Clement, numit la conducerea tehnică a formaţiei franceze AS Monaco.

Antrenorul în vârstă de 49 de ani era liber de contract, după ce misiunea sa la FC Barcelona, ca secund al lui Ronald Koeman, s-a încheiat trist, cei doi fiind concediați la finele lunii octombrie.

După ce le-a antrenat pe FC Twente (2014-2015) şi pe Hoffenheim (2019-2020), Schreuder va începe a treia experienţă ca „principal”.

Curtat şi de FC Basel, batavul a preferat să aleagă Belgia şi și-a început treaba la echipă în presezon, în stagiul de pregătire din Marbella (Spania).

Aflată în plin fuleu pentru recuperarea primei poziții, FC Bruges s-a împiedicat neașteptat duminică, remizând în deplasare cu Standard Liege, scor 2-2.

Oaspeții au avut om eliminat în minutul 83, iar finalul de meci și l-au dedicat apărării egalului. Golurile campioanei au fost opera atacantului olandez Bas Dost. Astfel, în loc să se micșoreze sau măcar să rămână constantă, distanța față de lider s-a mărit la 9 puncte.

Royale Union SG nu este tulburată de nimic în marșul său spre titlu. Rundele se scurg, iar ecartul față de urmăritoarele din clasament tot sporește.

În cea mai recentă etapă, a bătut-o pe Genk la ultima fază a jocului, scor 2-1.

Golul victoriei a venit în minutul 90+10, din penalty. Cu 53 de puncte în 23 de etape, Royale Union nu dă semne că tremură.

O ajută și celelalte cifre din linia de clasament. Cel mai bun atac (56 de goluri) și cea mai bună apărare (21). Plus golgheterul campionatului, neamțul Deniz Undav (18 goluri).

În tur, în 2021, campioana s-a impus cu 1-0, gol marcat de ucraineanul Eduard Sobol (minutul 84). Se estimează că, și de această dată, va fi un meci echilibrat, cu puține goluri.

Superbet are cota 1.55 la 0-3 Total Goluri Meci.

FC Bruges vs Royale Union SG
Cotă


0-3 total goluri în meci
1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol