Meci deosebit de important în fotbalul din Olanda, între primele două clasate în Eredivisie. Se duelează eternele rivale, PSV Eindhoven și Ajax Amsterdam. Meciul se dispută duminică, de la ora 15:30, în etapa a 20-a, pe „Philips Stadium” din Eindhoven.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

PSV este prima în clasament, cu 46 de puncte (golaveraj 47-24), iar Ajax o urmează îndeaproape, cu 45 de puncte (golaveraj 59-4). Locul 3, Feyenoord Rotterdam, s-a îndepărtat considerabil, având 39 de puncte.

PSV vine după un 1-0 cu Groningen, în deplasare, gol marcat de germanul Mario Gotze. Echipa a adunat 6 victorii la rând, ultimul eșec fiind un sec 0-3 cu Real Sociedad, pe 9 decembrie 2021, în Liga Europa, în care gruparea batavă a terminat pe locul 3.

Olandezul Gakpo (6), portughezul Bruma (5) sunt principalii marcatori ai formației din Eindhoven, urmați de brazilianul Carlos Vinicius și de israelianul Eran Zahavi (câte 4 goluri fiecare).

Bruma a marcat, joi seară, 20 ianuarie, în meciul cu Telstar, scor 2-1, care a propulsat-o pe PSV în sferturile de finală ale Cupei Olandei. Tot joi seară s-a calificat și Ajax în „sferturi”.

Impresionantă mai ales datorită parcursului fără greșeală din Liga Campionilor, Ajax a adunat 5 succese la rând, în campionat și în Cupa Olandei. Pe 12 decembrie 2021, pierdea acasă cu AZ Alkmaar, scor 1-2, rezultat care a dat-o jos de pe primul loc.

Marea absență a „lăncierilor” se numește ivorianul Sebastien Haller (golgheterul campionatului, cu 12 goluri), plecat la Cupa Africii pe Națiuni. Sârbul Dusan Tadic și spectaculosul brazilian Antony, cu câte 7 goluri, au misiunea să umple golul lăsat de african.

Meciul direct din tur, de pe 24 octombrie 2021, a adus un 5-0 pentru campioană. Era jocul care a urmat Supercupei Olandei, când PSV își umilea adversara, scor 4-0.

Cel mai recent meci cu PSV gazdă a însemnat un 1-1, cu Zahavi deschizând scorul în minutul 39, apoi Tadic a readus egalitatea din penalty (minutul 90+2).

PSV era, cel puțin la nivel teroretic, mai puternică: îi avea în lot pe Malen, ajuns la Borussia Dortmund, și pe Dumfries, plecat la Inter Milano.

Superbet are, la secțiunea Să Înscrie Oricând, cota 2.75 că sârbul Dusan Tadic va marca pentru vizitatori.

PSV vs Ajax
Cotă


Dusan Tadic înscrie
2.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol