Începută vineri, etapa a 22-a din Liga 1 la fotbal continuă sâmbătă, 22 ianuarie, cu un meci pasionant. Nou-promovata Rapid se deplasează în Bănie, pentru meciul cu CS Universitatea Craiova.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Se joacă de la ora 20:00. Ambele echipe au 32 de puncte, dar oltenii sunt pe locul 5, poziție de play-off, iar bucureștenii - pe poziția a 7-a, prima de sub linie.

Același punctaj îl deține și formația de pe locul 6, Farul Constanța. Oaspeții pot profita de problemele medicale din tabăra oltenilor.

Craiovenii au fost loviți puternic de COVID, iar virusul le-a perturbat pregătirile, scurtându-le cantonamentul din Turcia.

Universitatea Craiova se află într-o situație ciudată și totodată dificilă, înaintea primului ei meci oficial din 2022, cel cu Rapid.

Din cauza infectărilor, oltenii nu au suficienți jucători pentru a disputa meciul. Mijlocașul Mihai Nistor a fost ultimul jucător al Craiovei care s-a infectat. Iar partida riscă să fie amânată.

„Mai avem doi infectați, plus un membru al staff-ului. Noi sperăm să ne oprim aici, cred că ar fi prea mult, în perspectiva meciului cu Rapid, de sâmbătă.

Nu știm ce să spunem despre meci, e dificil și cred că toată lumea ar trebui să tragă un semnal de întrebare, să joci chiar dacă ei ies din carantină, chiar dacă vor fi negativi la ora meciului...

E inuman să-i aduci să joace după izolare, la doar două zile după aceea. Nu avem jucători, astăzi avem sub 10. Bălașa a plecat (n.r. - transferat la Sepsi), Mihai Roman a plecat, Conte e operat, Găman e operat, Mateiu e accidentat.

(...) Deci pe lista A avem undeva la 5 jucători. Unii au mai intrat, precum Trică, ăștia sunt jucătorii de pe lista B”, a precizat patronul Mihai Rotaru. În plus, abia ieșit din carantină, Lyes Houri trebuie să se opereze, după o accidentare.

Craiova a încercat să dea lovitura prin aducerea lui Fernando Varena de la PAOK Salonic. Fostul căpitan al Stelei a refuzat Bănia.

Prin prisma situației, Rapid pornește favorită. Spre deseobire de Craiova, care a căutat doar fundași, Rapid a adus jucători în toate compartimentele: în apărare, la mijloc și în atac.

Giuleștenii au bifat, pe ultima sută de metri, al treilea transfer al iernii: argentinianul Matias Perez Acuna (27 de ani), de la Estudiantes.

Acuna este un jucător polivalent și poate juca atât pe postul de fundaș dreapta, cât și ca fundaș central sau mijlocaș dreapta.

Conform Transfermarkt, cota lui Acuna se ridică la 150.000 de euro. Matias Perez Acuna a jucat cel mai mult de-a lungul carierei pentru Velez Sarsfield, clubul la care s-a format.

Argentinianul a adunat 39 de meciuri oficiale pentru prima echipă a celor de la Velez, unde a marcat un gol și a livrat 6 pase decisive.

Pe lângă Acuna, Rapid i-a mai transferat în această iarnă pe Răzvan Onea (23 de ani) și pe Jakub Vojtus (28 de ani).

Până la finalul sezonului, Rapid va achita și 150.000 de euro pentru transferul definitiv al mijlocașului Alexandru Albu, împrumutat în prezent de la Concordia Chiajna.

În ceea ce-l privește pe Vojtus, un atacant slovac în vârstă de 28 de ani, el a fost adus de la Mezokovesd, din prima ligă maghiară. A mai jucat în România la Universitatea Cluj, la CFR Cluj şi la Academica Clinceni.

A crescut la juniorii lui Zilina, apoi în 2010 a ajuns la Internazionale Milano, unde a evoluat pentru formaţia U19, iar de aici a fost împrumutat la Chievo şi NK Zagreb.

Vojtus a mai jucat la Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Miedz Legnica (Polonia), Tychy (Polonia), iar în ultimele două sezoane a jucat pentru Mezokovesd-Zsory, în Ungaria.

Jakub, campion al României cu CFR Cluj (2020), a evoluat pentru naţionalele U17, U19 şi U21 ale Slovaciei, a mai anunţat clubul Rapid.

Superbet Final Șansă Dublu X2, cota 1.62.

U Craiova vs Rapid


Cotă 1.62


* cote valabile la ora publicării acestui articol